Business Hi-Tech

MMO2 si KPN ar putea fuziona

08.04.2003, 00:00 14

Operatorul britanic de telefonie mobila MMO2 au purtat negocieri in vederea fuziunii cu grupul olandez de telecomunicatii KPN, anunta presa internationala.
Cele doua firme au discutat in principiu asupra unei posibile fuziuni care ar da nastere la un gigant telecom cu o cifra de afaceri de aproximativ 10,9 miliarde euro. Conducerea MMO2 a refuzat sa comenteze stirea. Operatorul MMO2 este prezent pe pietele din Marea Britanie, Irlanda, Germania si Olanda iar in anul fiscal care s-a incheiat pe 31 martie 2002 a obtinut o cifra de afaceri cumulata de 4,276 miliarde lire sterline. MMO2 a fost primul operator de telefonie mobila care a lansat un serviciu comercial GPRS in Europa iar in decembrie 2001, divizia sa olandeza, Manx Telecom, a inaugurat propria retea de generatia a treia. Compania este cotata la bursa londoneza si la cea din New York. KPN este activ in special pe pietele din Belgia si Olanda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO