Business Hi-Tech

Mio Technology a vândut 20.000 de sisteme GPS anul trecut

Mio Technology a vândut 20.000 de sisteme GPS anul trecut

Autor: Adrian Seceleanu

28.04.2011, 23:31 97

Mio Technology, numărul unu pe piaţa locală de sisteme GPS, avândut anul trecut peste 20.000 de echipamente de navigaţie,înregistrând astfel o cotă de piaţă de circa 34%. Cota de piaţă aMio a scăzut în 2010 de la aproximativ 50% în trecut, pe fondulcreşterilor înregistrate de sistemele cu preţuri mici. În 2011, MioTechnology se aşteptă la o creştere a pieţei cu un procent cuprinsîntre 0 şi 10%, rezultatul urmând să fie influenţat de măsura încare consumul se va "dezgheţa", iar românii vor cheltui mai mult peturism.

"În 2010 ne-am concentrat pe menţinerea poziţiei de lider pepiaţa echipamentelor GPS din România, în condiţiile unei creşteri aconcurenţei atât în zona de preţ, cât şi în zona de serviciiadăugate ataşate produsului în procesul de vânzare şi postvânzare.Pe lângă acest lucru, am urmărit păstrarea profitabilităţii",declară Laura Samson (foto), Country Director România,Ungaria, Slovacia şi Cehia al Mio Technology. Pentru 2011, Mio seaşteaptă o creştere a cotei de piaţă până la aproximativ 40-45%, încondiţiile lansării unei noi game de echipamente GPS, care se vabaza pe un singur software de navigare - Mio Spirit.

"Dacă în 2010 am ajuns să avem pe piaţă echipamente bazate pe 3software-uri de navigare, în 2011 vom miza pe o gamă completă dedispozitive de navigaţie bazată pe software-ul proprietar Spirit.Dacă anul trecut am acoperit în principal segmentul mediu de preţşi cel premium, anul acesta vom avea disponibilă pe piaţă o gamănouă completă de echipamente GPS din luna iunie, acoperind toatesegmentele de preţ şi toate categoriile de consumatori", a adăugatreprezentantul Mio.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO