Business Hi-Tech

Ministrul Sandu: BERD are bani pentru parcurile soft

11.05.2009, 18:01 43

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) intentioneaza sa se implice in finantarea proiectelor de parcuri software sau industriale si orase digitale, prezentate de ministrul comunicatiilor Gabriel Sandu la sfarsitul saptamanii trecute intr-o intalnire cu oficialii institutiei.

Intalnirea a avut loc la sediul BERD din Londra, din partea institutiei bancare participand Peter Reininger, director executiv pentru afaceri, Michelle Senecal de Fonseca, director pentru telecomunicatii, si Dan Stefanescu, bancher pentru segmentul telecomunicatii, informatica si media.
"Intalnirea, direct legata de cea din luna februarie a acestui an, continua procesul de identificare a unor proiecte concrete din cadrul Strategiei Nationale de Broadband care sa fie finantate de BERD, precum si gasirea masurilor concrete prin care Compania Nationala Posta Romana va continua contractul cu BERD", potrivit oficialilor de la Ministerul Comunicatiilor.
Ei au precizat ca in 26 mai la Bucuresti MCSI va prezenta BERD trei fise de proiect, respectiv televiziunea digitala, tehnologia WiMAX si extinderea proiectului "Economia bazata pe cunoastere".
Ministrul Gabriel Sandu a prezentat reprezentantilor BERD programul de restructurare al Postei Romane, care vizeaza modernizarea si eficientizarea activitatii operatorului postal.
"Tinand cont de masurile luate pentru reducerea costurilor si diversificarea serviciilor Postei Romane, BERD va continua programul de finantare agreat."
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO