Business Hi-Tech

Ministerul Afacerilor Interne achiziţionează 40.000 de staţii radio Tetra, dezvoltate de Motorola Solutions, pentru instituţiile care gestionează situaţii de urgenţă

Ministerul Afacerilor Interne achiziţionează 40.000 de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

26.11.2020, 15:39 310

Ministerul Afacerilor Interne a semnat un acord-cadru pentru achiziţia a aproximativ 40.000 de staţii radio Tetra, dezvoltate de compania americană Motorola Solutions, cel mai mare furnizor de soluţii pentru comunicaţii în situaţii de urgenţă şi pentru asigurarea siguranţei naţionale la nivel global.

Acordul este semnat pe patru ani cu Centrul pentru Servicii de Radiocomunicaţii SRL, distribuitorul oficial al produselor Motorola Solutions în România, potrivit unui comunicat de presă transmis de companie.

„Soluţiile de ultimă generaţie permit agenţilor însărcinaţi cu siguranţa publică, care acţionează în prima linie, să comunice eficient. Staţiile radio Tetra şi soluţiile video portabile sunt componente cheie ale ecosistemului de tehnologii Motorola Solutions pentru misiuni critice, care împreună oferă poliţiei o capacitate sporită de a proteja personalul din prima linie şi pe cetăţeni”, a spus Michael Kaae, vicepreşedinte regional Europa în cadrul Motorola Solutions.

Staţiile radio MXP600 Tetra au va obiectiv îmbunătăţirea comuncării între persoanele ce lucrează în instituţiile care se ocupă cu siguranţa publică, în plus, acestea pot fi conectate la alte dispozitive smart sau soluţii. Astfel, staţia radio poate fi folosită cu ajutorul unei aplicaţii instalate pe un smartphone, care permite utilizatorilor să trimită mesaje securizate.

De asemenea, staţiile radio MXP600 Tetra utilizează tehnologia pentru microfon pentru a suprima zgomotul de fundal şi face posibilă actualizarea dispozitivelor de la distanţă.

„Având o performanţă audio excelentă, autonomie crescută a acumulatorului şi criptare end-to-end, dispozitivele sunt optimizate special pentru organizaţiile însărcinate cu siguranţa publică.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO