Business Hi-Tech

Mîndruţescu, Oracle: În România avem peste 50% din piaţa de soluţii de baze de date

Sorin Mîndruţescu, directorul general al Oracle România

Se spun multe lucruri despre calitatea învăţământului din România... dar dacă nu ar fi existat oameni cu o înaltă calificare tehnică aici industria nu ar fi avut această dezvoltare. Oracle a fost prima companie care a venit în România cu acest model de business.

Sorin Mîndruţescu, directorul general al Oracle România Se spun multe lucruri despre calitatea învăţământului din România... dar dacă nu ar fi existat oameni cu o înaltă calificare tehnică aici industria nu ar fi avut această dezvoltare. Oracle a fost prima companie care a venit în România cu acest model de business.

Autor: Adrian Seceleanu

13.09.2013, 00:08 406

Oracle are o cotă de peste 50% din piaţa de soluţii de baze de date din România, mai mult decât cota de piaţă înregistrată de firmă la nivel mondial, a declarat Sorin Mîndruţescu, directorul general al producătorului american de software.

„În România avem o cotă de piaţă de peste 50%“, a spus Mîndruţescu, fără a oferi alte detalii. Principalii rivali ai Oracle pe piaţa de soluţii de baze de date sunt tot două firme americane, IBM şi Microsoft. În România, bazele de date Oracle sunt utilizate de „toate“ companiile mari de telecomunicaţii, de mai mulţi jucători din sistemul financiar bancar, dar şi de jucători din administraţia publică - precum Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a precizat Sergiu Russu - sales lead private sector în cadrul Oracle România, în contextul în care compania a prezentat pe plan local o nouă versiune a soluţiei de baze de date, Oracle Database 12c, care este adaptată pentru a integra soluţii de tip cloud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO