Business Hi-Tech

Microsoft, proprietar al numelui Xbox

19.06.2001, 00:00 18



Gigantul industriei software, compania americana Microsoft, va putea pastra si folosi numele de Xbox pentru cel mai nou sistem de jocuri, odata cu lansarea acestuia pe piata, la inceputul lunii noiembrie.

Potrivit agentiilor internationale de presa, Microsoft a incheiat, la inceputul acestei saptamani, un acord prin care grupul de firme Xbox Technologies din Michigan isi va schimba numele.

Detalii ale acordului, printre care noua denumire a companiei precum si sumele implicate in afacere nu au fost dezvaluite presei.

Cele doua companii au inceput discutiile pe tema numelui "Xbox" imediat dupa ce Microsoft a prezentat oficial noul sistem de jocuri pentru computer.

Pana la anuntul referitor la acord, atat Microsoft cat si Xbox Technologies au inaintat nenumarate cereri catre U.S Patent and Trademark Office, pentru a inregistra marca Xbox.

"Desigur, pentru ambele companii situatia devenise putin stanjenitoare", a declarat Robert Koolen, vice-presedinte marketing si aliante la Knowledge Mechanics, principala companie din cadrul Xbox Technologies.

Potrivit lui Koolen, ambele companii au considerat ca erau indreptatite sa ceara inregistrarea marcii Xbox, insa "acordul a fost pana la urma cea mai buna solutie".

Consola de jocuri Xbox - rivala a popularei Sony Playstation 2, dispune de un hard-disk pentru stocarea jocurilor, patru porturi (cate unul pentru fiecare jucator), existand de asemenea posibilitatea conectarii ei la Internet.

Grupul Xbox Technologies dezvolta aplicatii software pentru afaceri, oferind solutii de telecomunicatii wireless.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO