Business Hi-Tech

Microsoft primeste O.K. pentru preluarea RAV

08.09.2003, 00:00 12



Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia incheiata in luna iunie a acestui an prin care compania Microsoft a achizitionat activele RAV Antivirus de la firma autohtona GeCAD Software, apreciind ca nu va afecta mediul concurential pe piata produselor antivirus.



Potrivit Consiliului Concurentei, concentrarea economica nu va duce la restrangerea concurentei intrucat grupul Microsoft nu era prezent, inainte de tranzactie, pe piata de profil din Romania, iar cota de piata a RAV Antivirus se situa intre 8% si 11%.



In consecinta, organismul de control al concurentei a aratat ca, indiferent de pozitia detinuta de Microsoft pe alte segmente din piata de software comercial, acesta nu se poate folosi de aceasta pozitie pentru a elimina concurentii de pe piata de software antivirus.



Microsoft, cea mai mare companie producatoare de programe informatice din lume, a semnat in iunie, un acord pentru achizitionarea proprietatii intelectuale si a resurselor tehnologice antivirus ale GeCAD Software - tehnologia RAV (Reliable Antivirus), tranzactie care pe atunci a fost evaluata e unele surse din apropierea ceor doua companii la aproximativ 10 milioane de dolari.



Intertitlu: Soft legal pentru stat



Ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, va negocia cu compania Microsoft Romania un acord pentru achizitionarea de licente de utilizare a programelor software pentru autoritatile publice, informeaza Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI).



Decizia, adoptata in sedinta de Guvern de joi, a fost luata ca parte a campaniei desfasurate de autoritati pentru combaterea pirateriei software si incurajarea respectarii dreptului de proprietate intelectuala.



"Asigurarea protectiei drepturilor de proprietate intelectuala in domeniul programelor de calculator are un impact decisiv asupra cresterii industriei locale de software", arata MCTI.



Potrivit ministerului, masura este menita sa conduca la cresterea gradului de utilizare in conditii de legalitate a produselor software in Romania. Conform datelor furnizate de MCTI, majoritatea statelor din Europa Centrala si de Est au rezolvat prin astfel de acorduri problema legalizarii parcului software existent la nivel guvernamental.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO