Business Hi-Tech

Microsoft, Nokia şi Sony Ericsson dau în judecată Apple

Autor: Ştefan Vrabie

15.05.2011, 23:38 993

Nokia, Microsoft, Sony Ericsson şiHTC au depus săptămâna trecută plângeri pentru retragereadrepturilor la mărcile înregistrate de Apple, numite App Store şiAppStore, scrie agenţia de presă Bloomberg.

Companiile "caută să invalideze înregistrarea mărcii Apple pentruApp Store şi AppStore, deoarece cred că aceasta nu ar fi trebuitacordată de la început, ambele fiind lipsite de un caracterdistinctiv", potrivit unei declaraţii din partea oficialilor de laMicrosoft, cel mai mare producător de software. App Store "înseamnăun magazin (Store) cu aplicaţii (Apps), fraza în sine fiind untermen generic pentru serviciile pe care înregistrările mărcii lecuprind", a declarat Durran. Apple, care este lider în vânzări deaplicaţii pentru dispozitive mobile, reprezintă mai mult de treisferturi din veniturile industriei. App Store-ul de la Apple oferăpeste 350.000 de aplicaţii pentru iPhone-uri, iPod-uri şi iPad-uri.Potrivit firmei de cercetare IHS iSuppli, vânzările de aplicaţii îivor aduce Apple venituri de 2,91 mld. dolari în acest an, cu 63%mai mult faţă de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO