Business Hi-Tech

Microsoft inchide chat-urile pentru a preveni pedofilia

25.09.2003, 00:00 24



Compania Microsoft a anuntat, marti, ca isi va inchide toate camerele de chat din Marea Britanie, pentru a-si proteja clientii de pedofili si mesaje pornografice nesolicitate. Peste 10.000 de canale de chat, destinate celor interesati de subiecte dintre cele mai diverse, vor disparea din 14 octombrie.



Gillian Kent, director al MSN UK, serviciul online al Microsoft pentru Marea Britanie, a declarat ca aceste schimbari erau necesare deoarece serviciile de chat online sunt din ce in ce mai mult folosite pentru proliferarea mesajelor nesolicitate. In plus, ele reprezinta o oportunitate pentru pedofili de a-si recruta victimele. Desi decizia a fost intampinata cu entuziasm de unele asociatii de protectie a copiilor, mai multi specialisti au estimat ca decizia Microsoft are mai degraba motivatii financiare decat un interes real pentru ceea ce se intampla pe chat-uri. Specialistii sunt de parere ca Microsoft prefera sa inchida chat-urile, la care accesul este gratuit, decat sa investeasca pentru a supraveghea ceea ce se intampla pe acestea. Ian Angell, profesor de IT la Institutul Economic din Londra, a estimat ca masura este "mai degraba draconica" si nu va determina o scadere imediata a riscului copiilor de a cadea victime pedofililor. Potrivit asociatiilor de protectie a copiilor, cel putin 26 de minori din Marea Britanie au fost rapiti sau violati de pedofili cu care au intrat in contact pe chat. Utilizatorii americani vor avea in continuare acces la chat-uri in schimbul unei sume de bani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO