Business Hi-Tech

Microsoft da inca un semnal negativ industriei show-urilor IT

04.10.2004, 00:00 14

Gigantul software american Microsoft nu va mai participa anul viitor la cel mai mare targ IT din lume, CeBIT Hanovra si si-a redus drastic prezenta la targul Systems 2004 de la Munchen, in ciuda entuziasmului publicului si a interesului crescut al companiilor pentru noile tahnologii.
Decizia Microsoft da o noua lovitura industriei show-urilor IT, afectata dupa crahul dot-com si care in ciuda semnalelor pozitive din domeniu nu a reusit sa isi relanseze activitatile. Vestea vine dupa ce organizatorii CeBIT America, ?fratele mai mic ? al explozitiei din Hanovra, au anuntat ca in 2005 nu va mai avea loc nici un targ pe continentul american. De asemenea, compania Media Live International a renuntat la organizarea celui mai mare targ IT din America, Comdex. Microsoft era un participant traditional la cele mai mari targuri si expozitii din lume, avand unul din cele mai impresionante standuri de prezentare la CeBIT Hanovra.
Decizia luata de conducerea celui mai mare producator software din lume a fost anuntata oficial la reuniunea Hightech Press Club, care a avut loc la Hamburg saptamana trecuta. Directorul general al Microsoft Germania, Juergen Gallmann a spus ca este putin probabila reinnoirea contactelor cu organizatorii CeBIT Hanovra.
Microsoft a confirmat de asemenea ca participarea companiei la targul IT Systems, care va incepe peste doua saptamani(18-22 octombrie) la Munchen, va fi extrem de redusa. Desi era unul dintre participantii de baza ai acestui eveniment, compania si-a redus drastic prezenta anul acesta.
Oficialul companiei americane a tinut sa infirme zvonurile conform carora acesta decizie a fost motivata de faptul ca administratia germana a ales sa migreze catre platformele deschise (open-source), alegand Linux in loc de produsul Windows al Microsoft. ?Am ales ceea ce era mai bine pentru clientii nostri", a precizat el.
?Cativa analisti au pus aceasta decizie pe seama deciziei administratiei germane de a trece la Linux. Este un nonsens", a spus Gallmann. El a precizat ca decizia Microsoft este motivata doar de grija pentru clienti. ?Ni s-a pus de multe ori intrebarea daca aceste targuri IT de mare amploare sunt cea mai buna solutie pentru a ajunge la clienti", a precizat el.
Alti anlisti pun decizia pe seama rezultatelor obtinute de divizia germana a gigantului software. Aceasta nu numai ca a pierdut importante contracte in administratie si in randul companiilor germane, dar a fost printre putinele filiale locale ale producatorului software care nu a reusit decat o crestere de sub 10% fata de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO