Business Hi-Tech

Microsoft ataca "scrisoarea nigeriana"

18.10.2005, 19:15 21

Cel mai mare producator de software din lume, Microsoft, si-a unit fortele cu guvernul din Nigeria pentru a gasi solutii de combatere a fraudelor prin e-mail de tip "scrisoarea nigeriana", scrie editia online a BBC News.

In acest tip de fraude, utilizatorii primesc un e-mail in care sunt indemnati sa plateasca o taxa pentru a li se livra in contul bancar o suma mult mai mare de bani.

O tactica deja celebra este cea in care mailul provine aparent de la un membru al familiei regale din Nigeria, insotit de o poveste credibila pentru necunoscatori, prin care este cerut ajutorul utilizatorilor pentru a face un transfer de bani.

Multi dintre cei pacaliti au dat practic infractorilor informatici informatiile personale de care acestia aveau nevoie pentru a le goli conturile bancare.

Acordul dintre Microsoft si guvernul nigerian presupune efectuarea de cercetari si schimbul de informatii intre cele doua parti. Comisia de Fraude Economice si Financiare (EFCC) din Nigeria este cea care conduce investigatiile asupra sutelor de suspecti, iar Microsoft contribuie cu tehnologia necesara, a precizat directorul executiv al EFCC.

"Cercetarile se desfasoara deja de jumatate de an, iar rezultatele incep sa se vada. Deja am adus vinovati in fata justitiei, si urmeaza sa actionam in justitie cateva companii suspectate", a mai spus acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO