Business Hi-Tech

Mentor Graphics vine in Romania

28.05.2003, 00:00 427

Veda Consulting a devenit distribuitor in Romania si Bulgaria a produselor EDA (electronic design automation - proiectare asistata de calculator) realizate de Mentor Graphics, cea de-a treia firma din domeniu la nivel mondial.
Velda Consulting, lansata in august 2002, intentioneaza sa ofere solutii tehnologice companiilor straine care au ales Romania pentru a stabili centre de cercetare-proiectare in domeniul electronicii (Siemens, Solectron). De asemenea, printre viitori clienti ai firmei se numara si firmele romanesti care in prezent lucreaza la proiectarea de echipamente electronice. "Speram sa avem anul acesta 5-10 clienti mari, companii multinationale", a declarat pentru Ziarul Financiar Cristina Garlasu, managing director al Veda. Compania spera sa prinda si programe cu finantare europeana, avand in pregatire si un parteneriat cu universitatile din Romania.
Mentor Graphics, companie lansata in 1981, are o cota de piata de 16% in someniul solutiilor EDA, anul trecut avand incasari de peste 600 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO