Business Hi-Tech

marketonline.ro preia ghelir.ro

16.03.2009, 18:02 169

Contextul economic dificil a accentuat consolidarile pe segmentul local de retail online, dupa achizitiile facute de omul de afaceri Marius Ghenea (24pc.ro si shopit.ro) urmand ca alte magazine online sa inghita jucatori mai mici.

marketonline.ro, unul dintre primii cinci jucatori de pe piata de comert electronic, cu o cifra de afaceri estimata la 14,5 mil. euro anul trecut, a preluat in administrare magazinul ghelir.ro, fondat de Dragos Manac. Magazinul promoveaza cate un singur produs pe zi.
Omul de afaceri Marius Ghenea, care controleaza compania de distributie si comert online FiT Distribution, a finalizat recent preluarea retailerului shopit.ro, administrat de compania Combo PC.
El a cumparat la inceputul acestui an si magazinul 24pc.ro si spune ca nu exclude posibilitatea altor achizitii, ca parte a strategiei de consolidare si crestere a afacerilor companiei. Lipsa de finantare si criza de lichiditati au impins foarte multi retaileri online sa ia in considerare perspectiva vanzarii, spune Ghenea.
shopit.ro si 24pc.ro vor continua sa opereze independent, alaturi de celelalte domenii de comert electronic ale FiT Distribution - pcfun.ro si electrofun.ro.
Magazinul marketonline.ro este gestionat de compania Kelion Online Management, care mai are in administrare mediadot.ro si azerty.ro. marketonline.ro si mediadot.ro, care erau detinute de compania Grifon Grup, au fost preluate de Kelion Online Management in urma unui aport de capital. Kelion este detinuta in participatii egale de catre Mugur Frunzetti (marketonline) si Catalin Mihailescu (azerty).
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO