Business Hi-Tech

Marcel Boloş, ministrul de Finanţe: Am adoptat facilităţi fiscale şi toată lumea ne-a aplaudat. În realitate, aceste facilităţi au ajuns zone de optimizare fiscală pentru companii

Marcel Boloş, ministrul de Finanţe: Am adoptat...

Autor: Roxana Rosu

04.09.2023, 09:00 17302

Deciziile în privinţa măsurilor fiscale pentru creşterea veniturilor la buget nu sunt definitivate încă, sunt discuţii la nivelul Coaliţiei, dar în materie de facilităţi fiscale de exemplu, ele au ajuns zone de optimizare fiscală pentru companii, a declarat miercuri ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

” Am adoptat facilităţi fiscale. Lumea ne-a aplaudat. În realitate, aceste facilităţi au ajuns zone de optimizare fiscală. Companiile s-au gândit cum să folosească facilităţile ca să nu mai plătească bani bugetului de stat”.

Ministrul a prezentat măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare care vor viza administraţia publică şi locală, dar a spus că măsurile privind creşterea veniturilor sunt încă în discuţie.

”Draftul de ordonanţă apărut ieri nu este ultima variantă, el tulbură apele. Nu ştiu dacă acele măsuri vor rămâne sau nu aşa. Măsurile pe venituri vor fi ale Coaliţiei, nu ale mele”.

Marcel Boloş a mai spus că pe vor exista şi măsuri de combatere a evaziunii fiscale, iar ministerul lucrează şi la un proiect cu măsuri pentru venituri nefiscale, cum sunt redeverenţele.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO