Business Hi-Tech

Manager plecat de la Ultra Pro la o firma de GPS-uri

17.06.2009, 17:32 206

Stefan Radoi, 31 de ani, care a ocupat in ultimii patru ani functia de GSM manager in cadrul distribuitorului si retailerului K Tech Ultra Pro, a preluat functia de country manager pentru operatiunile din Romania ale producatorului chinez de GPS-uri GoClever.

Pe fondul situatiei financiare dificile a Ultra Pro, companie care avea afaceri anulate de circa 80 mil. euro, aproape toti managerii de la Ultra Pro au plecat, printre ei numarandu-se si Adrian Dogaru, fostul CEO sau Catalin Butolo, fostul director de marketing.
Radoi, care a lucrat in total sase ani pentru UltraPro, afirma ca are drept obiectiv sa obtina o cota de 10% din piata locala de sisteme GPS. Piata locala de sisteme de ghidare prin satelit, dominata de compania Mio cu o cota de 45%, este estimata sa scada in acest an la aproximativ 80.000 de unitati.
Sistemele Goclever sunt disponibile in retelele Germanos, Altex, Media Galaxy, Carrefour, Auchan si Selgros. Radoi afirma ca se asteapta sa-si atinga obiectivul de vanzari bazandu-se pe gama de sisteme GPS cu mai putine functii, care au preturi mai mici de 300 de lei, dar si pe cele mai scumpe care permit, spre exemplu, atasarea unei camere video sau redare TV.
"De asemenea, gradul de penetrare al GPS-urilor in Romania este foarte scazut in acest moment."
Sediul central si facilitatile de productie ale Goclever se afla in China, in timp ce biroul care se ocupa de distributie in regiune se afla in Polonia.
Mio, liderul pietei locale de GPS-uri, estimeaza ca piata locala GPS va atinge cel mult 80.000 de unitati in acest an.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO