Business Hi-Tech

Mac-urile atrag posesorii de PC-uri

10.11.2005, 17:52 15

Mai bine de un milion de utilizatori de PC-uri cu Windows au fost atat de incantati de playerul digital iPod incat au decis anul acesta sa cumpere si calculatoare produse de Apple, arata studiile citate de presa internationala.

Trecerea brusca de la PC-uri la Mac-uri nu a scapat neoservata, iar miscarea a afectat afacerile Microsoft, conform cotidianului The New York Post. Pana acum, compania americana a vandut peste 30 de milioane de playere digitale, iar noua piata cu playere la mana a doua contribuie de asemenea la cresterea inregistrata de Apple.

Cresterea vanzarilor de playere a ridicat si vanzarile de Mac-uri cu aproximativ 48% fata de anul trecut, computerele Apple fiind tot mai des cautate de utilizatorii de PC-uri care functioneaza cu sistem de operare Windows de la Microsoft, a explicat Charles Wolf, analist al companiei de cercetare Needham & Co.

"Daca nu ar fi fost linia de playere iPod, compania nu ar fi reusit sa atraga atatia utilizatori", este de parere Steve Lindemberg, analist al companiei Pacific Crest Securities. "Sunt foarte multi utilizatori care au decis sa cumpere un computer Mac si nu un PC sau care au renuntat la acestea in favoarea unui Mac numai pentru ca au vazut succesul iPod-urilor pe piata", a mai spus acesta.

Unii analisti sunt de parere ca producatorul american va lansa foarte curand noile computere care au procesoare Intel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO