Business Hi-Tech

Lufthansa si Boeing muta birourile in cer

29.05.2003, 00:00 13

Compania germana Lufthansa a semnat un acord cu Boeing pentru introducerea in toate avionele sale a serviciului de internet WiFi Connexion oferit de producatorul american de avioane.
Astfel oricine va zbura cu Lufthansa incepand de anul viitor va putea sa-si tranforme locul din avion in birou de lucru, sa navigheze pe Internet si sa transmita si sa primeasca e-mailuri.Tehnologia nu permite doar conectarea la net, ci si realizarea unei retele private (VPN) cu ajutorul careia clientul sa se poata conecta la reteaua companiei la care lucreaza. #leadend#Boeing va monta echipamentele pentru WiFi atat in avioanele Lufthansa produse in SUA, cat si in aparatele Airbus detinute de compania germana, in total in peste 80 de aparate de mare capacitate. Valoarea contractului nu a fost facuta publica, iar responsabilii celor doua companii nu au dorit sa dezvaluie nici taxa pe care calatorii o vor plati pentru a accesa Internetul.
Lufthansa a fost prima companie aeriana care a testat serviciul de internet oferit de Connexion, in cadrul zborurilor dintre Frankfurt si Washington. Responsabilii proiectului estimau atunci ca taxa de conectare va fi de aproximativ 30 de euro pentru fiecare calator. De asemenea, compania a indicat faptul ca pasagerii vor putea folosi cupoanele cu reduceri pentru a plati serviciul WiFi.
 Tehnologia ofera viteze de transfer a datelor pe internet de aproximativ 20 MBps, adica de peste 100 de ori mai rapid decat o conexiune pe cablu, in timp ce viteza de lcuru in reteaua companiei va fi de 11MBps.Pana in prezent, British Airways a testat cu succes serviciul Connexion, pe ruta Londra-New York, iar Japan Airlines si compania Scandinavian Airlines System au anuntat ca intentioneaza sa ofere acces WiFi la Internet. Companiile americane, chiar daca s-au aratat interesate de proiect, au declarat ca problemele financiare de dupa 11 septembrie 2001 nu le permit acum astfel de investitii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO