Business Hi-Tech

LivingSocial, încă un site care vinde cupoane de reduceri, vrea pe bursă

LivingSocial, încă un site care vinde cupoane de reduceri, vrea pe bursă

Autor: Ştefan Vrabie

30.06.2011, 15:51 621

LivingSocial, numărul doi pe piaţa site-urilor care vând cupoanede reduceri după Groupon, a început discuţii cu mai multe bănci deinvestiţii pentru o ofertă publică iniţială ce ar putea evaluacompania la 10 până la 15 miliarde de dolari, potrivit mai multorsurse citate de agenţia de presă Bloomberg.

Acestea susţin că LivingSocial încercă să strângă aproximativ unmiliard de dolari din ofertă şi că a avut discuţii cu băncile deinvestiţii precum Barclays, JPMorgan Chase şi Allen pentru aconduce oferta.

LivingSocial, condusă de cofondatorul Tim O'Shaughnessy, astrâns deja investiţii de 400 de milioane de dolari în lunaaprilie, evaluând compania în acel moment la 3,5 miliarde dedolari. Compania va genera un miliard de dolari venituri în 2011,au spus sursele.

Într-un interviu din decembrie, O'Shaughnessy a spus că în acestan compania are de gând să îşi tripleze forţa de muncă la 1.800 deangajaţi şi are ca obiectiv să îşi dubleze numărul de oraşe în careaceasta activează, ajungând astfel la 300. Groupon are peste 7.000de angajaţi şi vinde cupoane de reduceri în peste 500 de oraşe.

Companiile oferă cupoane de reduceri în fiecare zi pentrurestaurante, hoteluri, evenimente, precum şi alte bunuri şiservicii. Piaţa cupoanelor de reduceri se estimează că va ajunge săgenereaze până în 2015 peste 3,9 miliarde de dolari în StateleUnite, comparativ cu 873 de milioane de dolari în 2010, potrivitfirmei de cercetare BIA / Kelsey.

Printre investitorii în LivingSocial se numără InstitutionalVenture Partners, T. Rowe Price Group, Lightspeed Venture Partners,Revolution LLC, Grotech Ventures şi U.S. Venture Partners. Îndecembrie Amazon.com a investit 175 de milioane de dolari înLivingSocial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO