Business Hi-Tech

Listarea Google, amanata cu o saptamana

09.08.2004, 00:00 15

Cel mai popular motor de cautare de pe Internet, Google, si-ar putea amana cu aproximativ o saptamana listarea la bursa, intrucat se asteapta mai multe oferte de la administratorii fondurilor de investitii.
Pe de alta parte, Google i-a cam speriat pe investitori, dupa ce s-a aflat faptul ca s-au emis emis ilegal actiuni in valoare de pana la 3,1 miliarde de dolari, unui numar de angajati si consilieri ai companiei. Compania s-a oferit sa rascumpere actiunile si optiunile oferite, pentru 25,9 milioane de dolari, incluzand dobanda, la preturi cuprinse intre 30 de centi si 80 de dolari.
Propunerea este valabila pana la lansarea ofertei publice initiale propriu-zise, cand actiunile respective vor fi automat inregistrate la SEC. Detinatorii titlurilor le pot vinde, pot astepta pana cand vor fi automat inregistrate sau pot ataca in justitie compania in loc sa accepte oferta de rascumparare, a indicat Google.
Surse din piata au indicat ca amanarea ofertei publice, care trebuia lansata pe 10 sau 11 august, nu este determinata de dezvaluirea referitoare la aceste nereguli.
Administratorii de fonduri au manifestat deja reticenta fata de pretul de 108-135 dolari/actiune cuprins in oferta publica initiala. La limita superioara, compania ar valora de 329 de ori profitul din 2003, mai mult de doua ori decat in cazul rivalului Yahoo Inc. Oficialii motorului de cautare si institutiile care intermediaza operatiunea vor stabili cel mai ridicat pret la care exista cerere pentru toate actiunile si fixa apoi pretul final.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO