Listarea Facebook

Listarea Facebook l-ar face pe Mark Zuckerberg mai bogat decât fondatorii Google

Listarea Facebook l-ar face pe Mark Zuckerberg mai bogat decât fondatorii Google

Autor: Adrian Voicu

03.02.2012, 15:21 944

Oferta publică iniţială a site-ului de socializare Facebook ar ridica valoarea participaţiei deţinută de fondatorul Mark Zuckerberg la 28,4 miliarde de dolari, făcându-l mai bogat decât cofondatorii Google şi aducându-l la acelaşi nivel cu Larry Ellison, cel care a pus bazele companiei Oracle în urmă cu 35 de ani, conform Bloomberg.

Spre deosebire de fondatorul Facebook, Sergey Brin şi Larry Page au acţiuni în cadrul Google a căror valoare totală se ridică la 15 miliarde de dolari.

Ellison, în vârstă de 67 de ani, deţine acţiuni în cadrul companiei Oracle, pe care a fondat-o în 1977, în valoare de 31 miliarde de dolari.

Mark Zuckerberg, în vârstă de 27 de ani este cel mai important acţionar al companiei care se pregăteşte de listarea la bursă, cu 533,8 milioane de acţiuni sau 28,4%.

Facebook vrea să atragă aproape 5 miliarde de dolari prin acest IPO, valoarea companiei fiind estimată la 100 de miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO