Business Hi-Tech

Licitaţii de 8 milioane de euro la Poşta Română şi la STS

20.07.2010, 23:36 45

Teamnet International, furnizor local de soluţii IT pentrucompanii, a câştigat un contract de 8,4 milioane de lei (2 milioanede euro), fără TVA, pentru a oferi Serviciului de TelecomunicaţiiSpeciale (STS) soft pentru interoperabilitatea agenţiilor deurgenţă interconectate la Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri deUrgenţă, numit şi serviciul 112, potrivit unui anunţ de pee-licitaţie.ro.

Compania va furniza pachete software şi sisteme informatice şiservicii de dezvoltare software. Contractul, care a fost atribuitla sfârşitul lunii iunie, este finanţat din fonduri europene.Teamnet a fost singurul ofertant. Compania, care a obţinut anultrecut un profit brut de 950.000 de euro la afaceri de 12,8milioane de euro, face parte din grupul Asesoft, controlat de omulde afaceri Sebastian Ghiţă. STS este operatorul serviciului deurgenţă 112, lansat la nivel naţional în 2005, în urma uneiinvestiţii de 40 de milioane de euro. Serviciul a avut ca furnizorprincipal compania suedeză Ericsson, care a livrat aplicaţiasoftware şi echipamentul necesar conectării centrelor de preluare aapelurilor şi agenţiile dispecer. Serviciul are peste 700 deangajaţi, din care circa 600 sunt operatori. Potrivit datelor STS,serviciul 112 poate primi simultan 1.200 de apeluri, din care 100pot fi preluate instantaneu. Numărul apelurilor către serviciul 112s-a ridicat anul trecut la 23,91 milioane.

De asemenea, Poşta Română va organiza în luna septembrie olicitaţie pentru achiziţionarea de tehnică de calcul în valoare de6 mil. euro, fără TVA, potrivit sursei citate mai sus. Poşta vreasă cumpere computere personale, cititoare de coduri de bare,imprimante laser şi matriciale şi servere. Contractul va fi valabil48 de luni de la atribuire. Companiile care vor să participe lalictaţie trebuie să depună o garanţie de 500.000 de lei (117.000 deeuro).

De curând, Poşta Română a fost implicată în alte licitaţii. Lunatrecută, Romsys, furnizor local de soluţii şi servicii de pe piaţalocală, va oferi servicii de reparare şi întreţinere aechipamentelor IT&C aflate în dotarea instituţiei, potrivitunui anunţ de pe e-licitatie.ro, valoarea contractului ridicându-sela 29,4 mil. de lei (6,9 mil.euro), fără TVA. De asemenea, IBMRomânia, filiala locală a celui mai mare furnizor de servicii ITdin lume, va furniza Poştei Române servicii de consultanţă privindintegrarea software, valoarea contractului fiind estimată la 2,3mil. euro, fără TVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO