Business Hi-Tech

LG Philips: desi in scadere cu 94%, profitul a fost peste asteptari

14.07.2005, 18:07 14

Profitul producatorului de ecrane plate LG-Philips a scazut dramatic in ultimul trimestru, in principal pentru ca televizoarele si monitoarele pentru computere s-au ieftinit rapid, relateaza presa internationala.

In perioada aprilie-iunie, profitul companiei a scazut cu 94%, conducerea explicand ca a fost vorba de o crestere a stocurilor la nivel mondial.

Cu toate acestea, profitul de 32 mil. euro a depasit asteptarile specialistilor si a reprezentat un progres important fata de pierderile in valoare de 62 milioane de euro din trimestrul anterior, comenteaza BBC News Online.

Conform estimarilor facute de oficialii companiei, preturile se vor stabiliza in perioada urmatoare a anului. Veniturile trimestriale au fost de 1,8 mld. euro, usor sub nivelul incasarilor din perioada similara a anului trecut.

Anul trecut a fost insa dezamagitor nu doar pentru LG Philips, ci si pentru multi dintre competitorii sai. Cererea foarte mare de ecrane plate la nivel mondial a atras investitii foarte mari si a dus la saturarea pietei, comenteaza BBC.

Astfel, LG Philips a inregistrat trei trimestre consecutive de scadere a profitului. In plus, blocajul a provocat scaderea cu 80% a profitului pe primul trimestru al companiei olandeze Philips.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO