Business Hi-Tech

LG Electronics, al doilea cel mai mare producător de televizoare din lume, înregistrează un declin puternic al profitului

LG Electronics, al doilea cel mai mare producător de...

Autor: Izabela Cutieru, Mediafax

05.04.2019, 17:38 760

Profitul LG Electronics Inc a scăzut cu aproximativ 19% sub estimări, în primul trimestru al anului, informează Reuters.

Al doilea cel mai mare producător de televizoare din lume, după Samsung Electronics, a estimat un profit de 899,6 miliarde woni (echivalentul a 792,77 milioane de dolari) pentru perioada ianuarie-martie, o scădere majoră faţă de valorile înregistrate în anul precedent.

LG nu a dezvăluit detalii suplimentare despre operaţiunile din primul trimestru şi urmează să îşi anunţe rezultatele la sfârşitul lunii aprilie.

„Principalul competitor al LG, Samsung, a redus recent preţurile televizoarelor comercializate, în încercarea de a crea avantaj competitiv, în condiţiile în care producătorii chinezi au înregistrat scăderi la nivelul veniturilor”, a declarat Park Sung-soon, analist la BNK Securities.

Analiştii şi-au format, de asemenea, o imagine clară asupra domeniului axat pe producţia de smartphone-uri a LG şi se aşteaptă ca aceasta să continue să genereze pierderi.

LG a deţinut o cotă de 3% din piaţa mondială a smartphone-urilor anul trecut, potrivit unui raport al companiei Market Tracker Counterpoint Research. Compania intenţionează să lanseze smartphone-ul cu tehnologie 5G, în Coreea de Sud, în cursul acestei luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO