Business Hi-Tech

Lenovo: Avem cotă de 30% pe PC-uri, ţintim mai mult pe smartphone

Lenovo: Avem cotă de 30% pe PC-uri, ţintim mai mult pe...

Autor: Ioana Nita

02.11.2015, 00:07 494
Compania chineză Lenovo, care în urmă cu doi ani a ajuns cel mai mare producător de PC-uri atât la nivel global, cât şi local, detronând firma americană Hewlett-Packard (HP), şi-a menţinut poziţia de lider pe piaţa locală de profil şi în primele nouă luni ale acestui an, cu cotă de piaţă de circa 30%, potrivit reprezentanţilor Lenovo.

„Am înregistrat o cotă de piaţă record de aproape 30% în primele nouă luni ale anului pe piaţa din România“, a declarat pentru ZF Ivan Bozev, directorul general al Lenovo pentru Europa de Sud-Est.

El a precizat însă că acestea sunt datele preliminare ale companiei de cercetare de piaţă IDC. Potrivit acestora, al doilea jucător de pe piaţa de PC-uri a avut o cotă de circa 17% din totalul vânzărilor de PC-uri din România.

PC-urile reprezintă în prezent principalul business al Lenovo - circa 60% din veniturile realizate în Europa de Sud-Est -, însă compania chineză are în plan să dezvolte şi celelalte divizii, de dispozitive mobile şi servere, ţinta fiind de a ajunge lider şi pe piaţa locală de smartphone-uri în următorii 2-3 ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO