Business Hi-Tech

Kostas Fiakas, chief strategy officer al Inform Lykos: Migrarea oamenilor din diverse domenii spre IT poate reduce deficitul de forţă de muncă, dar expertiza nu este la nivelul dorit şi asta aduce provocări. Inform Lykos România a încheiat anul 2021 cu vânzări de peste 45 mil. euro, plus 10%

Kostas Fiakas, CSO al Inform Lykos: Lucrul la distanţă, în afară de faptul că devine o practică uzuală, aduce multe beneficii, mai ales în facilitarea operaţiunilor.

Kostas Fiakas, CSO al Inform Lykos: Lucrul la distanţă, în afară de faptul că devine o practică uzuală, aduce multe beneficii, mai ales în facilitarea operaţiunilor.

♦ În România, Inform Lykos deţine birouri în trei locaţii din Bucureşti.

Migrarea persoanelor din diverse industrii, care au fost mai afectate de contextul pandemic din ultimii doi ani, spre domeniul IT are avantaje şi dezavantaje, consideră Kostas Fiakas, chief strategy officer (CSO) al Inform Lykos, furnizorul grec de servicii de transformare digitală, cu 520 de angajaţi în Grecia, România şi Albania. Astfel, acest lucru ar putea stinge din deficitul de forţă de muncă cu care se confruntă jucătorii din industria de profil, dar poate aduce provocări având în vedere că noii candidaţi din piaţă nu au nivelul de pregătire necesar.

„Domeniul IT este în continuă creştere, prin urmare la fel şi nevoia de profesionişti calificaţi şi cu experienţă. Este greu de anticipat dacă cererea va fi acoperită şi dacă va fi influenţată situaţia resurselor umane în acest domeniu prin migrarea oamenilor din alte sectoare. Cu toate acestea, probabil va exista o reducere a deficitului de forţă de muncă în domeniu, dar dezavantajul este că expertiza, specializarea nu este la nivelul dorit, creând astfel provocări”, a spus pentru ZF Kostas Fiakas.

El a adăugat că pandemia a adus schimbări în ceea ce priveşte redefinirea priorităţilor, în modul de gestionare a crizelor de comunicare şi a planurilor de continuitate a afacerii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO