Business Hi-Tech

Kingston: Piaţa de stick-uri USB creşte cu circa 10%, însă valoric rămâne constantă

Gabriel Gîdea, director de dezvoltare în cadrul Kingston Technology pentru România şi Bulgaria

Gabriel Gîdea, director de dezvoltare în cadrul Kingston Technology pentru România şi Bulgaria

Autor: Ioana Nita

20.09.2016, 00:05 192

USB-urile cu criptare vor ţine în viaţă categoria de memorii de tip flash în condiţiile în care în prezent există surse alternative de stocare a datelor, precum serviciile cloud.

Piaţa locală de memorii flash de tip USB înregistrează anual creşteri de circa 10-15% din punct de vedere cantitativ, însă valoric se menţine la acelaşi nivel, în condiţiile în care preţul mediu rămâne constant însă pentru modele de capacitate mai mare, potrivit reprezentanţilor locali ai companiei americane Kingston, unul dintre cei mai mari producători de memorii la nivel mondial.

„Cantitativ, vânzările de stick-uri USB cresc cu circa 10% anual în România, însă  valoric piaţa este oare­cum constantă - preţul mediu rămâne la acelaşi nivel, dar pentru modele cu capacităţi mai mari“, a spus Gabriel Gîdea, director de dezvoltare în cadrul Kingston Technology pentru România şi Bulgaria, lider pe piaţa locală de stick-uri USB şi carduri de memorie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO