Business Hi-Tech

Kingston: Vânzările de stickuri USB au depăşit pragul de un milion de unităţi şi continuă să crească

Gabriel Gîdea, director de dezvoltare Kingston Technology România şi Bulgaria

Gabriel Gîdea, director de dezvoltare Kingston Technology România şi Bulgaria

Autor: Ioana Nita

29.09.2015, 00:08 377

Piaţa locală de stickuri USB, dispozitive portabile pe care se pot stoca diferite tipuri de fişiere, este estimată în prezent la peste un milion de unităţi şi continuă să înre­gistreze creşteri chiar dacă în ultimii ani au apărut şi metode alternative de stocare şi transfer al da­telor precum serviciile de stocare în cloud, potrivit repre­zentanţilor din România ai producătorului american de memorii pentru calculatoare Kingston Technology, al doilea jucător de pe piaţa de profil la nivel global.

„Consumatorii au început să folosească tot mai mult serviciile de cloud, însă acestea se adresează unor nevoi diferite faţă de stickurile USB şi cardurile de memorie. Din punctul meu de vedere nu se exclud unele pe altele. Este în continuare destul de facil să foloseşti un stick USB. Nu mă surprinde faptul că în ultimii doi ani am văzut atât în cazul Kingston, cât şi la nivelul întregii pieţe o tendinţă crescătoare a a vânzarilor de stickuri USB. În 2014 volumul vân­zărilor a crescut cu 20% comparativ cu un an în urmă“, a declarat pentru ZF Gabriel Gîdea, director de dezvoltare la Kingston Techno­logy România şi Bulgaria.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO