Business Hi-Tech

Jurnalele online vor avea si versiune video

16.06.2005, 19:40 15

Oare autorii de jurnale personale publicate online chiar stau la calculator purtand doar lenjeria intima? Unul dintre cofondatorii companiei Netscape, Marc Andreessen, a pus bazele unei firme care isi propune sa dea raspunsul la aceasta intrebare, relateaza publicatia CNet News.com.

Compania 24 Hour Laundry (spalatorie non-stop - n.r.) va lansa un serviciu de weblog-uri - jurnale personale publicate pe Internet si actualizate periodic - care vor include, in premiera, si clipuri video inregistrate de autori.

Pe site-ul firmei se specifica inca de la inceput ca nu are nici cea mai mica legatura cu serviciile pe care le ofera spalatoriile, singura asemanare fiind poate faptul ca utilizatorii site-ului vor avea posibilitatea sa transmita 24 de ore din 24 imagini cu rufele lor agatate la uscat prin casa, comenteaza presa internationala.

"Avem tot atata legatura cu spalatul de haine cata are si Amazon cu un anumit popor legendar de femei razboinice", se scrie pe site.

In companie lucreaza, alaturi de Andreessen, si fosti angajati ai Google si ai portalului Excite.

Ei incearca sa speculeze o tendinta observata in ultimele 18 luni pe Internet, si anume interesul tot mai mare al consumatorilor pentru videoclipurile difuzate online.

"Blog-urile video vor fi foarte interesante, dar tehnologia pentru a le pune la punct nu exista deocamdata", a comentat un analist de la August Capital citat de CNet News. "Oamenii petrec uimitor de mult timp uitandu-se la filmulete pe care le descarca de pe Internet".

Intre timp, companii precum IBM, Yahoo si Google au inceput sa investeasca in servicii de identificare si de cautare online a fisierelor video, iar operatorii de cablu experimenteaza tehnologii care le vor permite telespectatorilor sa caute anumite scene in timpul vizionarii de filme.

Cu siguranta ca lucrurile sunt departe de a se fi limpezit pe aceasta piata, iar aflarea inca de pe acum a castigatorilor este practic imposibila, comenteaza CNet News.

Pentru a rezolva aceasta problema, unele fonduri de investitii si-au propus sa investeasca sume mici in diverse proiecte, care sa le dea sansa sa le aleaga dupa un timp doar pe cele mai promitatoare. mihai.musatoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO