Business Hi-Tech

Japonezii si-au comandat la Cluj soft pentru gestiunea depozitelor

15.06.2004, 00:00 144

Producatorul autohton de aplicatii software Intercode, cu sediul in Cluj, a dezvoltat o solutie completa pentru managementul depozitelor pentru compania japoneza Triumph International.
Solutia informatica, botezata "Picking Cart System", opereaza in acest moment 50 de carucioare de transport de marfa, care muta aproximativ 3.000 de cutii pe zi in depozitele companiei japoneze. Costul acestui proiect a fost estimat la 100.000 de dolari, iar japonezii spun ca banii nu au fost cheltuiti degeaba si vor sa renunte definitiv la sistemul vechi.
Aplicatiile dezvoltate de programatorii romani controleaza modul in care produsele sunt selectate din imensele depozite pentru a fi livrate clientilor. "Toate comenzile vin in format electronic, iar utilajele inteligente selecteaza si preiau produsele comandate din depozit si le pun pe banda pentru a ajunge rapid la destinatar", a declarat pentru ZF Vlad Surducan, manager asociat la Intercode.
Solutia software dezvoltata de romani este compusa din mai multe componente. Intercode a dezvoltat aplicatia de tip server, care coordoneaza toate echipamentele inteligente, bazele de date si interfata dintre acestea si sistemul de gestiune al intregului depozit. Aplicatia software are si o componenta pentru echipamente mobile, angajatii depozitului putand monitoriza situatia rapid pe dispozitivele de buzunar. Platforma sftware pentru acestea a fost dezvoltata tot de o firma din Cluj, Soft Design.
"Avantajul utilizarii acestui sistem consta tocmai in eficientizarea operatiunilor din depozit, rezultand o crestere a randamentului cu 30% fata de vechiul sistem folosit de japonezi. Dinamizarea operatiunilor este rezultatul unui numar mai mare de cutii culese din depozit, numarul mai mare de carucioare capabile sa asigure opertiunea, plus o verificare mai stricta a procesului de culegere si impachetare a produselor, dar si o serie de alte operatii specifice ce nu puteau fi executate de vechiul sistem", a precizat Vlad Surducan.
Compania japoneza foloseste carucioare de depozit "inteligente", care sunt echipate cu terminale mobile de tip Tablet PC, cu cititoare de coduri de bare si comunicatii wireless. Anul acesta vor renunta definitiv la sistemul vechi pe care-l foloseau in paralel. "Japonezii ne-au solicitat deja o versiune imbunatatita pentru a migra intregul sistem pe aceasta paltforma software", a spus Vlad Surducan.
Anul acesta, compania Intermed incearca cu degetul piata romaneasca. De data aceasta nu cu o solutie pentru segmentul retail, ci cu aplicatii pentru managementul afacerilor, care au fost dezvoltate in parteneriat cu producatorul japonez Kaisha Tec. Produsele sunt destinate eficientizarii proceselor din companiile mari si automatizarii fluxului de munca. "Companiile romanesti folosesc in continuare o serie de formulare tipizate, iar noi propunem prin Active Flow, automatizarea proceselor prin folosirea formularelor electronice", a explicat seful Intercode. Active Modeler, a carui instalare costa 3.000 de dolari, plus costurile de licenta, s-a vandut in peste 40.000 de exemplare in 600 de companii din Japonia, Anglia si Italia. La randul sau, Active Flow, al carui pret de instalare se ridica la 10.000 de dolari, are in jur de 10.000 de utilizatori in peste 70 de companii din Japonia.
Intercode Romania producator de aplicatii software, care ofera de asemenea consultanta si servicii IT. Infiintata in 1999 la Cluj-Napoca, firma a inregistrat in 2003 o cifra de afaceri de 120.000 de dolari, iar pentru acest an conducerea mizeaza pe o crestere de cel putin 50%.



transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO