Business Hi-Tech

Jake Sims, senior VP în cadrul grupului Emirates – unul dintre cei mai mari jucători din domeniul transportului aerian: Vrem să angajăm mai mulţi specialişti IT din România. Aceştia vor putea lucra în Dubai la cele mai noi proiecte tehnologice pentru 40 de branduri ale grupului

Jake Sims, senior VP în cadrul grupului Emirates: „Industria IT din România creşte într-un ritm alert, fiind alimentată de un grup de profesionişti extrem de calificaţi şi de o cultură tehnologică înfloritoare. Având un sistem de educaţie solid care <<produce>> talente remarcabile, recrutarea din România asigură accesul la o gamă diversă de oameni cu competenţe în tehnologii de vârf. Forţa de muncă dinamică a ţării şi avantajele competitive fac ca România să se remarce la nivel global în domeniul IT.”

Jake Sims, senior VP în cadrul grupului Emirates: „Industria IT din România creşte într-un ritm alert, fiind alimentată de un grup de profesionişti extrem de calificaţi şi de o cultură tehnologică înfloritoare. Având un sistem de educaţie solid care <> talente remarcabile, recrutarea din România asigură accesul la o gamă diversă de oameni cu competenţe în tehnologii de vârf. Forţa de muncă dinamică a ţării şi avantajele competitive fac ca România să se remarce la nivel global în domeniul IT.”

Autor: Ioana Nita

12.01.2024, 12:00 293

Echipa IT a grupului Emirates administrează şi livrează soluţii tehnologice pentru toate funcţiile din cadrul grupului, inclusiv sisteme operaţionale pentru linii aeriene, platforme comerciale, sisteme de rezervare şi control al plecărilor, precum şi canalele digitale  Toţi angajaţii IT ai grupului Emirates lucrează în centrul său din Dubai.

Grupul Emirates, format din Emirates Airlines – cea mai mare com­panie aeriană internaţională din lume - şi dnata - unul dintre cei mai mari fur­nizori de servicii în domeniul tran­sportului aerian şi al călătoriilor la nivel global - are în prezent deschise peste 200 de poziţii la nivel global pentru echipa sa IT, România fiind una dintre ţările în care grupul caută activ specialişti IT care să lucreze cu cele mai noi tehnologii. Echipa IT a grupului Emirates este formată din 2.500 de specialişti IT, din care mo­mentan doar cinci sunt din România. În total însă, la nivelului în­tre­gului grup Emirates are 800 de anga­jaţi români, aceştia lucrând îm­preună cu alte circa 160 de naţionalităţi.

„Echipa IT a grupului Emirates este formată din peste 2.500 de profesionişti, inclusiv dezvoltatori de software, manageri tehnici de produs, arhitecţi, manageri de proiect, scrum masters, ingineri de calitate şi specialişti în DevOps, cloud şi cibernetică. În prezent, avem 800 de cetăţeni români care lucrează în cadrul grupului Emirates, dintre care cinci sunt profesionişti în domeniul tehnologic, şi sperăm să creştem aceste cifre în luna ianuarie“, a declarat Jake Sims, senior vicepresident în cadrul grupului Emirates. În această lună, grupul Emirates organizează interviuri de recrutare la Bucureşti, având deschise o serie de poziţii în echipa IT.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO