Business Hi-Tech

iTunes concureaza cele mai mari magazine de muzica

24.11.2005, 19:08 24

Magazinul online de muzica digitala iTunes al producatorului de echipamente electronice Apple are mai multi clienti decat anumite magazine americane renumite de muzica, scrie BBC News Online.

Recent, iTunes s-a clasat pe locul al saptelea intr-un top al magazinelor de muzica cu cele mai mari vanzari de melodii, aflandu-se in premiera printre primii zece cei mai mari vanzatori de melodii americani, au precizat analistii companiei de cercetare NPD Group.

"iTunes ar putea deci sa ajunga pe viitor sa fie printre primele cinci cele mai mari magazine de muzica americane. Nu este o idee de neconceput", a explicat Russ Crupnick, analist in cadrul NPD Group.

Muzica digitala a inceput sa se vanda mai bine anul acesta, reprezentand aproximativ 4% din piata americana totala de muzica, in prima jumatate a lui 2005, in comparatie cu doar 1,5% in aceeasi perioada a anului trecut. De pe iTunes sunt descarcate aproximativ 7 din 10 melodii digitale pe care utilizatorii de PC-uri le cumpara de pe Internet, scrie BBC News Online.

Pana acum, Apple a vandut la nivel mondial aproximativ 600 de milioane de melodii digitale, iar de la lansarea playerului iPod Video, utilizatorii au cumparat peste un milion de clipuri video.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO