Business Hi-Tech

iPhone 5 vine în septembrie

Autor: Ştefan Vrabie

20.04.2011, 23:34 54

Noua generaţie a smartphone-ului Apple iPhone va avea unprocesor mai rapid, iar livrarea lui va începe în luna septembrie,au declarat mai multe surse agenţiei de presă Reuters.

Producţia noului iPhone va începe în iulie sau august,potrivit surselor, iar mobilul va arăta în mare măsură similar cuactualul iPhone 4.

iPhone, introdus în 2007, rămâne "standardul de aur" pe piaţasmartphone-urilor care se dezvoltă pe zi ce trece.

Rapoartele privind cronologia lansării noii variante de iPhonevariază, deşi este de aşteptat ca Apple să actualizezesmartphone-ul său iPhone 4 spre sfârşitul anului. iPhone-ul esteunul dintre cele mai de succes produse de la Apple. Cu mai mult de16 milioane de exemplare vândute în ultimul trimestru al anului2010, el reprezintă mai mult de o treime din vânzările companieidin trimestru.

Actualul iPhone 4 a fost lansat de Apple în iunie anul trecut şia început să fie livrat în aceeaşi lună. Din decembrie 2010mobilele iPhone sunt disponibile oficial şi în România la cei maimari trei operatori de telefonie mobilă, Orange, Vodafone şiCosmote.

Apple produce multe din componentele sale în companiile dinTaiwan, multe dintre ele aşteptându-se la câştiguri mari, având învedere că unele companii se bazează pe Apple pentru aproape 40% dinafacerile lor, a spus Vincent Chen, analist la firma de investiţiiYuanta Securities.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO