iPhone 5 vine în septembrie

Autor: Ştefan Vrabie 20.04.2011

Noua generaţie a smartphone-ului Apple iPhone va avea un procesor mai rapid, iar livrarea lui va începe în luna septembrie, au declarat mai multe surse agenţiei de presă Reuters.

Producţia noului iPhone va începe în iulie sau august, potrivit surselor, iar mobilul va arăta în mare măsură similar cu actualul iPhone 4.

iPhone, introdus în 2007, rămâne "standardul de aur" pe piaţa smartphone-urilor care se dezvoltă pe zi ce trece.

Rapoartele privind cronologia lansării noii variante de iPhone variază, deşi este de aşteptat ca Apple să actualizeze smartphone-ul său iPhone 4 spre sfârşitul anului. iPhone-ul este unul dintre cele mai de succes produse de la Apple. Cu mai mult de 16 milioane de exemplare vândute în ultimul trimestru al anului 2010, el reprezintă mai mult de o treime din vânzările companiei din trimestru.

Actualul iPhone 4 a fost lansat de Apple în iunie anul trecut şi a început să fie livrat în aceeaşi lună. Din decembrie 2010 mobilele iPhone sunt disponibile oficial şi în România la cei mai mari trei operatori de telefonie mobilă, Orange, Vodafone şi Cosmote.

Apple produce multe din componentele sale în companiile din Taiwan, multe dintre ele aşteptându-se la câştiguri mari, având în vedere că unele companii se bazează pe Apple pentru aproape 40% din afacerile lor, a spus Vincent Chen, analist la firma de investiţii Yuanta Securities.