Business Hi-Tech

Ioan Iacob, cofondator al FlowX.Ai, explică de ce a reuşit start-up-ul să ia o finanţare record în plin „îngheţ” al tranzacţiilor de venture capital: „Rezolvăm o problemă globală uriaşă în mod consistent. Ce dura ani sau era imposibil cu noi se face în săptămâni”

Ioan Iacob, cofondator al FlowX.Ai, explică de ce a...

Autor: Adrian Seceleanu

23.05.2023, 15:40 1148

Start-up-ul FlowX.ai a reuşit să ridice o rundă de finanţare record nu doar pentru piaţa din România ci şi în general pentru segmentul de soft pentru companii mari pentru că rezolvă o serie de probleme stringente legate de procesul de digitalizare, spune, pentru ZF, Ioan Iacob, cofondator al proiectului.

„Tehnologia FlowX.ai rezolvă o problemă globală uriaşă, schimbând fundamental modul în care companiile mari dezvoltă tehnologie.
Mediul enterprise are o nevoie urgentă de modernizare, pe fondul scalării cererii de produse digitale şi a competiţiei acerbe în digitalizare, a presiunii uriaşe pe costuri şi a cerinţelor în continuă schimbare din zona de reglementare.
În ultimii douăzeci de ani, diverse platforme au făcut promisiuni legate de viteza de dezvoltare a sistemelor digitale - no code, low code, "citizen developers" şi multe altele - dar realitatea este că nu există nicio platformă astăzi care să poată rezolva cu adevărat problema modernizării sistemelor digitale enterprise, care continuă să fie riscante şi să necesite bugete şi eforturi uriaşe - doar anul trecut, bugetele cheltuite pe iniţiative de transformare digitală au depăşit 2 mii de miliarde global, iar costul problemelor din software au costat companiile din S.U.A. alte peste 2 mii de miliarde.
Astăzi, echipele de tehnologie şi de business sunt captive soluţiilor fragmentate şi inflexibile, tehnologiilor proprietare, iar majoritatea proiectelor de transformare digitală eşuează, sunt  costisitoare si durează ani de zile.  Eşecul iniţiativelor digitale este acceptat ca fiind normal, cu peste 70% din proiectele de transformare digitală neatingându-şi scopul.
Incapacitatea platformelor existente de a livra o soluţie viabilă intră în contrast cu rezultatele consistente ale platformei FlowX.AI şi schimbarea de paradigmă pe care o propunem noi către mediul enterprise.
FlowX.ai a demonstrat ca poate adresa aceste probleme consistent, într-un mod fără precedent. Ceea ce anterior era fie imposibil, fie dura ani, acum poate fi dezvoltat în săptămâni”, susţine Iacob.
FLOWX.AI, un start-up care s-a rupt din Qualitance şi care îşi propune să accelereze digitalizarea băncilor şi a corporaţiilor, a încheiat recent o rundă de finanţare record, de 35 mil. dolari, o sumă mai mare decât cea obţinută de cel mai de succes proiect tech din România, UiPath, în anul 2017 - la propria rundă de serie A, care a avut atunci o valoare de 28,5 mil. $.
Suma va fi utilizată în principal pentru extinderea pe piaţa americană, a spus Iacob. „Vizăm în primul rând extinderea pe piaţa nord-americană pentru că are cel mai mare potenţial de business pentru noi”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO