Business Hi-Tech

Intrarom: Numai de la inceputul anului am angajat 85 de oameni. Si continuam recrutarile

Intrarom: Numai de la inceputul anului am angajat 85 de oameni. Si continuam recrutarile

Nikolaos Doukakis, CEO al Intrarom: Continuam sa angajam personal cu calificare superioara sau medie in domeniul productiei de sisteme electronice de comunicatii.

08.03.2009, 17:19 354

Intrarom, unul dintre cei mai importanti furnizori de produse si solutii IT&C de pe piata locala, isi continua angajarile pe piata locala in pofida crizei care a determinat mai multe companii sa isi intrerupa activitatea sau sa recurga la concedieri.

"In timp ce in 2007 aveam nevoie de 150 de noi angajati pentru activitatea de productie, doar de la inceputul anului 2009 am angajat 85 de persoane, atat ingineri, cat si muncitori", a declarat pentru ZF Nikolaos Doukakis, directorul executiv al Intrarom, firma cunoscuta in special pentru contractele cu Loteria Nationala.
El spune ca firma, care a ajuns la un efectiv de 676 de angajati, a intampinat dificultati in procesul de recrutare pe parcursul ultimilor doi ani din cauza lipsei de oameni calificati.
"Anul 2008 a avut o evolutie pozitiva si dinamica din punctul nostru de vedere, dar 'criza' recrutarii dictata de piata de munca din 2007 s-a mentinut oarecum si in 2008."
Intrarom, infiintata in 1993, a crescut de la 560 de salariati la finele lui 2007 la 591 in decembrie 2008.
"Criza nu ne-a impins la disponibilizari, ci dimpotriva. Continuam sa angajam personal cu calificare superioara sau medie in domeniul productiei de sisteme electronice de comunicatii, in special pentru productia radio releelor", a adaugat Doukakis, care nu a estimat cate persoane ar putea avea compania pana la sfarsitul acestui an.
Potrivit anunturilor publicate pe site-urile de recrutare, Intrarom cauta oameni pentru opt pozitii, printre care inginer electronist, inginer dezvoltare software, inginer dezvoltare hardware, tehnician electronist sau operator roboti industriali.
Intrarom, parte a grupului elen Intracom, si-a marit cifra de afaceri de la 57 mil. euro in 2007 la 135. mil euro in 2008, atunci cand profitul net s-a ridicat la 2 mil euro.
In 2007, compania si-a redus tinta de afaceri cu peste 50%, pe fondul amanarii unor proiecte din sectorul public, dar si din cauza dificultatilor in recrutarea fortei de munca pentru productie - activitate care contribuie semnificativ la cifra de afaceri, explica Doukakis. "In acest context, atat in 2007, cat si in 2008, Intrarom a investit 3 mil. euro in liniile sale de productie."
Oficialul companiei nu a oferit estimari cu privire la evolutia afacerilor in acest an, precizand ca piata este inca imprevizibila pentru a stabili un obiectiv realist.
In ceea ce priveste efectele crizei internationale, Doukakis spune ca a observat o crestere a cererii platii in avans a facturilor furnizorilor, dar si o restrangere a lichiditatilor determinata de reticenta bancilor in a mai acorda credite.
El a precizat ca se asteapta in 2009 la un avans al afacerilor cu sectorul public, dar si o crestere pe segmentul activitatii de productie.
"Aceasta orientare este determinata de contextul economic local, dar si international, luand in calcul faptul ca declinul economic va lovi sectorul privat pe verticalele bancar, utilitati si telecom." O parte importanta a afacerilor Intrarom se deruleaza cu sectorul public.
Recent, compania a semnat contracte cu Ministerul Justitiei, Ministerul Educatie, CFR, ANC (Agentia Nationala pentru Comunicatii). Cel mai nou client privat este UPC.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO