Business Hi-Tech

Intelegere WorldCom - SEC

20.05.2003, 00:00 14

Gigantul telecom WorldCom, intrat in faliment anul trecut in urma descoperirii unei fraude contabile in valoare de 9 miliarde de dolari, ar putea ajunge in curand la un acord cu autoritatile americane pentru retragerea acuzatiilor.
WorldCom este dispusa sa accepte platirea uneia din cele mai mari amenzi din istoria economiei americane, pentru ca oficialii SEC - comisia care supravegheaza activitatea pe Wall Street- sa retraga acuzatiile aduce companiei, cum ca ar fi inselat intentionat investitorii, crescand fraudulos valoarea actiunilor firmei. Acordul, care nu a fost confirmat oficial, ar urma de fapt sa inlesneasca atingerea obiectivului principal al companiei, anume iesirea de sub incidenta legii falimentului. WorldCom a ajuns deja la un acord partial cu SEC, prin care compania falimentara a acceptat sa impiedice orice tentativa de frauda pe viitor, precum si sa faciliteze accesul la cursuri de specialitate pentru angajatii sai din domeniul financiar-contabil. Conform analistilor de pe Wall Street, in cazul WorlCom amenda ar urma sa depaseasca de cateva ori suma de 10 milioane de dolari, cat a primit Xerox in 2002 pentru probleme similare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO