Business Hi-Tech

Intel concediaza 1.000 de manageri

17.07.2006, 19:31 12

Intel, liderul pietei mondiale de microprocesoare, a anuntat prima serie de concedieri din cadrul procesului de restructurare lansat in urma cu cateva luni, aproximativ 1.000 de manageri din cadrul companiei fiind anuntati ca postul lor a fost restructurat, scrie Financial Times.
"Le-am spus in dimineata aceasta angajatilor nostri ca Intel a redus numarul managerilor la nivelul intregii companii", a declarat Chuck Mulloy, un reprezentant al companiei Intel. "Aceasta e una dintre primele noastre masuri din programul de structructurare si eficientizare pe care l-am prezentat in luna aprilie." Directorul executiv al Intel, Paul Osteliji, a facut public, in luna aprilie, bilantul primelor 90 de zile, raportand o scadere a profitului cu o treime. Actiunile Intel au scazut datorita zvonurilor privind posibila concediere a 10.000 - 15.000 de angajati, dar ulterior, si-au revenit, inregistrand o crestere cu 0,6%, pana la 17,98 dolari (14,34 euro) la bursa din New York.
Compania a avut de suferit in ultima vreme datorita expansiunii rivalului AMD (Advanced Micro Devices). De asemenea, Intel exploreaza piete noi precum cea a echipamentelor medicale sau a "caselor digitale", in conditiile in care procesoarele pentru telefoanele mobile au inregistrat vanzari sub asteptari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO