Business Hi-Tech

Inregistrari video de 10 minute cu telefonul mobil? De ce nu?

30.06.2004, 00:00 17



La primul contact cu modelul 7610 concluzia este clara: Nokia ataca hotarat piata si cu arma designului.



Exercitiul de design propus de Nokia poate parea destinat adolescentilor sau celor care in comunicare pun accentul pe "fun". Nu vor fi dezamagiti, asa cum nu vor fi dezamagiti nici oamenii de afaceri care au nevoie in primul rand de metode cat mai diverse de comunicare si transfer de date. Ambele fete sunt interschimbabile, chiar daca se ofera doar doua combinatii de culoare: pe alb (foto) sau una dominata de rosu si negru. Oricare din variante va scoate din multime garantat.



Tot legat de design trebuie mentionat ca forma curbata a tastelor nu trebuie privita ca un minus pentru ca va obisnuiti foarte repede si nu va influenta negativ performantele de "butonare".



Impresionant este ecranul bazat pe cristale lichide de mari dimensiuni, cu o rezolutie de 176x208 pixeli si 65.000 de culori. Probleme cu vizibilitatea nu veti avea nici macar cand telefonul este expus direct la razele soarelui. Fiind un telefon din generatia multimedia suporta schimbarea si configurarea temelor (n.r. culori si imagini exact ca in sistemele PC) sau postarea unei poze ca wallpaper. Din pacate, meniul tinde sa devina foarte complex, lucru care poate crea probleme. Merita semnalat ca orice parte a meniului ramane exact in pozitia in care o lasati la iesire. De exemplu, daca parasiti optiunea de setare a camerei foto, la reintrarea in acel meniu veti pleca exact din acelasi punct.



Camera foto are o rezolutie de 1.152x864 pixeli din care rezulta fotografii mult mai bune decat rezolutiile VGA (640x480 pixeli) care faceau legea pana acum in Europa. La capitolul video rezolutia este doar de 128x96 sau 174x144 pixeli, normala in cazul celularelor, dar durata maxima a clipului a fost impinsa pana la 10 minute. Zoom-ul digital valabil pentru fotografii si clipuri este de 4x, dar din pacate deterioreaza imaginea.



Memoria interna de 8 MB este completata de o cartela MMC de 64 MB din noua generatie Reduced Size MultiMediaCard, astfel incat ajunge la un total pe care cu greu il umpleti, chiar daca fotografiati si filmati in voie.



In rest optiunile de conectare sunt cvasicomplete: Bluetooth, cablu USB si sincronizare inclusiv wireless dar nu se mai ofera IrDa. Aveti posibilitatea de a verifica orice tip de cont de e-mail SMTP, POP3 sau IMAP4, iar transferul de date si navigarea pe Internet este in sistem GPRS la viteza de 40.3 kbps. In plus, daca va vine o idee geniala sau pur si simplu vreti sa inregistrati o conversatie telefonul se substituie unui reportofon. Din pacate fiecare inregistrare este limitata la un minut.



Per total este o solutie bine dotata din toate punctele de vedere, imbracata intr-o haina mai deosebita care in mod sigur va fi remarcata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO