Business Hi-Tech

Infrastructura Romsys pentru 56 de universitati

29.05.2001, 00:00 27



Compania Romsys, unul dintre cei mai importanti integratori de sistem din Romania, a anuntat la inceputul acestei saptamani implementarea Sistemului informatic integrat de management financiar al invatamantului superior din Romania (SIIMFIS).

Proiectul a beneficiat de finantare din partea programului Phare al Uniunii Europene, in baza unui memorandum incheiat in 1996.

Potrivit companiei Romsys, SIIMFIS a presupus realizarea, in mai putin de un an, a unei aplicatii software de management financiar, precum si furnizarea suportului hardware, echipamentele de comunicatie si serviciile aferente implementarii.

Oficialii Romsys considera ca implementarea acestui sistem a presupus eforturi substantiale din partea companiei, datorita complexitatii iesite din comun a proiectului, SIIMFIS fiind de altfel unul dintre cele mai mari si complexe sisteme informatice realizate vreodata in Romania.

Astfel, Romsys a furnizat infrastructura tehnica (echipament de calcul, software de baza si echipament de retea), precum si soft-ul pentru 56 de universitati, 4 biblioteci centrale universitare, Ministerul educatiei si cercetarii (MEC), Consiliul national pentru cercetare stiintifica in invatamantul superior (CNCSIS) si Consiliul national pentru finantare in invatamantul superior (CNFIS).

Au fost livrate 73 de servere de aplicatie (Sun Server 450), 73 de servere pentru Firewall (Sun Ultra 5), 632 de statii de lucru HP Brio si Vectra, 146 de surse neinteruptibile de tensiune, 135 de imprimante, peste 180 de modem-uri, hub-uri, switch-uri, routere, cabluri si alte componente de retea.

Romsys a furnizat de asemenea aplicatia software completa, care permite realizarea functiilor de management al bugetelor si contractelor de cercetare, management si contabilitate financiara, salarii, instrumente de suport al deciziei si interfata cu MEC.

Echipa Romsys cuprinde in prezent circa 200 de informaticieni, anul trecut cifra de afaceri realizata de companie crescand cu peste 50% fata de nivelul acesteia din 1999.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO