Business Hi-Tech

Informatii pretioase : www.euromonitor.com

02.06.2004, 00:00 101



Euromonitor Int. este una din cele mai mari companii care ofera studii de piata, rapoarte economice si carti pentru documentare si studiere a pietelor, la nivel mondial. Compania are o experienta de 30 de ani in domeniu, iar baza de date statistice pe care a strans-o in acest timp este impresionanta.



Cum intre timp Internetul a intrat in scena, compania si-a extins "biblioteca" si online, punand-o la dispozitia oricarui manager interesat, dar si dispus sa plateasca pretul corect. Care este mai mult sau mai putin piperat, in functie de tipul de informatie dorit si chiar de zona geografica in care a fost facut raportul.



Pe site-ul http://www.euromonitor.com veti descoperi o varietate foarte mare de informatii, impartite foarte clar pe categorii. Veti putea cauta rapoarte despre o anumita piata dintr-o anumita tara sau, pentru a avea o imagine mai clara, din regiunea in care se afla tara respectiva.



Cautarea se poate face pe doua directii distincte. Puteti rasfoi site-ul in functie de tipul de industrie care va intereseaza, sau in functie de o anumita tara.



Spre exemplu, daca va intereseaza cu precizie situatia unei anumite piete de telecomunicatii din lume, selectati "Telecommunications" din meniul "Industries" al site-ului, si veti putea alege apoi din rapoarte precum: "Echipamente de telecomunicatii in Australia", "Servicii Cablu TV si Satelit in Marea Britanie", sau "Sisteme de Comunicatii Wireless in Japonia".



Daca, in schimb, va ganditi sa va extindeti afacerile intr-o tara pe care nu o cunoasteti foarte bine, este indicat sa va incepeti cautarea din meniul "Countries", indicand destinatia care va intereseaza. Veti putea apoi accesa informatii din multiple domenii de afaceri ale tarii respective.



Site-ul beneficiaza de un motor de cautare bine pus la punct, precum si de o unealta de sortare a rezultatelor. Acestea sunt prezentate intr-o lista care contine titlul, data publicarii si pretul. In functie de complexitatea raportului sau a cartii, pretul poate varia intre cateva sute de dolari si cateva mii.



Pentru ca este bine sa stiti pe ce dati banii, atunci cand va intereseaza un anumit raport veti putea accesa o sectiune cu mai multe detalii despre el. Astfel, veti putea consulta sumarul amanuntit al lucrarii, cu titlurile sectiunilor si sub-sectiunilor. Daca ceea ce v-a atras atentia este o carte, site-ul va ofera posibilitatea sa cititi o brosura de prezentare, sumarul cartii si un fragment din aceasta, toate in format PDF.



Printre cele aproximativ 70 de tari monitorizate se numara si Romania. In lista de produse pe care le puteti accesa se afla aproximativ 80 de rapoarte de tara pe diverse industrii, precum si cateva carti sau lucrari de mare intindere despre situatia economica a regiunii. In afara de traditionalele puncte de atractie (industria de bere, tutun sau alimentara), veti mai gasi si informatii despre piata romaneasca a vitaminelor si suplimentelor dietetice, a serviciilor de oftalmologie sau chiar a comercializarii de scutece. Cele mai multe rapoarte despre Romania au pretul minim (700 USD), insa cel mai scump, un raport despre piata alimentelor ambalate, va va scoate din buzunar 5.600 USD.
www.euromonitor.com

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO