Business Hi-Tech

Infonet deschide reprezentanta in Romania

14.11.2002, 00:00 31

Infonet Services Corporation, un important furnizor american de servicii de comunicatii pentru firme multinationale, a anuntat ieri deschiderea reprezentantei din Romania. Infonet Romania va avea sediul la Bucuresti si va fi condusa de Leonard Lichi, se arata intr-un comunicat al companiei.
Deservind clienti din domeniul administratiei publice centrale, din sistemul financiar, precum si din sectoarele apararii si transporturilor, Infonet Romania va activa in parteneriat cu Datek Telecom SA. Aceast din urma a fost infiintata in 1994 si opereaza tot in domeniul telecomunicatiilor.
Echipa locala, formata din 45 de ingineri, manageri si administratori, va oferi clientilor asistenta operationala si alte servicii telecom.
"Infonet Romania va furniza clientilor acces la infrastructura globala a companiei. Ii asteptam, de asemenea, pe toti clientii multinationali ai Infonet care isi lanseaza activitatea pe aceasta piata", a declarat Leonard Lichi, director general al Infonet Romania.
Printre serviciile pe care Infonet le va promova si pe piata romaneasca sunt cele de conectare la infrastructura pentru comunicatii a companiei, Voice over IP (voce prin Internet), consultanta in comunicatii, sisteme de retele virtuale private, Internet broadband (de mare viteza).
"Dupa deschiderea recenta a unei reprezentante in Slovacia, ne continuam expansiunea in Europa de Est - o piata esentiala pentru companiile multinationale care sunt interesate de servicii la un nivel garantat", a afirmat Jose Collazo, presedinte si director executiv al Infonet.
Fondata in 1970, compania Infonet furnizeaza servicii de comunicatii pentru aproape 3.000 de firme multinationale, oferind solutii integrate destinate sa optimizeze relatia complexa dintre aplicatiile utilizate de companii si reteaua globala.
Infonet detine si opereaza o retea globala accesibila din peste 180 de tari, furnizand asistenta tehnica in mai mult de 70 de state si teritorii. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO