Business Hi-Tech

Ines si-a lansat buncarul pentru servere

30.05.2003, 00:00 23

Furnizorul de servicii internet Ines a anuntat ieri deschiderea oficiala a buncarului pentru servere si echipamente IT&C, altfel spus "data center-ul" in care  a investit peste 250.000 de dolari.
Un data-center reprezinta un spatiu special amenajat pentru echipamente IT de mare putere - de ex. servere-  extrem de bine asigurat impotriva oricaror catastrofe naturale (cutremure, inundatii) si autonom din punct de vedere energetic.  #leadend#Astfel, echipamentele sunt in siguranta, iar clientul nici nu trebuie neaparat sa se deplaseze pentru a le verifica, putand comanda orice operatiune de la distanta. Clienti pentru astfel de servicii sunt companiile ale caror baze de date date valoreaza cu mult mai mult  echipamentele IT pe care le detin: banci, companii IT si telecom, etc.  Ines a anuntat ca are deja sase clienti pentru acest nou serviciu. Pretul unui astfel de contract variaza intre 80 de dolari pe luna pentru un singur server si 750 de dolari pe luna pentru un rack intreg. Astfel, oficialii Ines spun ca pot recupera investitia de un sfert de milion de dolari in cativa ani. Ines Grup, furnizor de servicii Internet si publicitate, a avut anul trecut incasari totale de peste 105 miliarde de lei, realizand un profit brut de 16 miliarde lei. Pe primele trei luni ale 2003, incasarile au fost de 31,5 miliarde, cu 64% mai mult ca an aceeasi periaoda a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO