Business Hi-Tech

Industria smartwatch-urilor şi a dispozitivelor portabile ar putea ajunge în câţiva ani la 50 de miliarde de dolari

Industria smartwatch-urilor şi a dispozitivelor...

Autor: Ştefan Stan

20.05.2013, 12:29 825

Credit Suisse, unul din cei mai mari provideri mondiali de servicii financiare, a făcut  un raport care detaliază perspectivele dispozitivelor portabile, precum smartwatch-uri, monitoare de fitness, pantofi şi căşti tehnologizate, scrie Business Insider.   

Smartphone-urile sunt forţa principală care propulsează industria dispozitivelor portabile, acţionând ca un punct central care ţine toate celelalte gadgeturi conectate. În timp, dipozitivele wireless vor deveni din ce în ce mai populare, pe măsură ce componentele hardware evoluează, iar senzorii şi bateriile devin mai bune.

Industria dispozitivelor portabile este deja evaluată la 3-5 miliarde de dolari, cu estimarea că în următorii trei ani ar putea ajunge la 30, până la 50 de miliarde de dolari.

Cum Apple şi Google domină piaţa sistemelor de operare pentru smartphone-uri, cele două companii se află în cea mai bună poziţie pentru a propulsa piaţa dispozitivelor portabile.

Raportul Credit Suisse a oferit şi câteva date legate de industria tehnologiei portabile:

►Sunt peste 250 de milioane de mobile care suportă tehnologie portabilă

►Apariţia unui iWatch ar putea genera venituri de 10 miliarde de dolari pe an

►În prezent, există numai 9 smartwatch-uri disponibile

►Piaţa ceasurilor este de 56 de miliarde de dolari

►Nike, Adidas şi Under Armour au promovat cel mai bine dispozitivele lor portabile, pentru a îmbunătăţi experienţa de fitness şi eficienţa produselor proprii

►Piaţa de fitness este de 2-3 miliarde de dolari

►Până în 2020, se estimează că bateriile vor fi de 2,2 ori mai puternice
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO