Business Hi-Tech

In noile Mercedesuri vor suna telefoanele Siemens

10.11.2004, 00:00 12



V-ati gandit la un nou Mercedes pentru aceasta toamna? Din noiembrie veti putea alege si un telefon mobil care sa fie livrat impreuna cu masina dumneavoastra.



Producatorul german de echipamente electronice Siemens a devenit partener oficial al companiei Mercedes-Benz, urmand sa echipeze masinile Mercedes cu telefoane mobile, informeaza oficialii celor doua companii.



Primul model de Siemens care va fi pus la dispozitia soferilor care vor sa vorbeasca la telefon din masina este CX65. Este vorba de un telefon multimedia, care va fi disponibil pentru toate modelele Mercedes din clasele E, CL, CLK, CLS, S, SL sau SLK.



Telefonul CX65 are un display ce poate afisa 65.000 de culori si camera digitala VGA cu care se pot face fotografii sau chiar inregistra scurte filme. Mobilul are atasat si un blitz, pentru pozele facute atunci cand lumina naturala este insuficienta. Aparatul cantareste 90 de grame, are in dotare un program pentru e-mail dar si functie MMS (Multimedia Messaging Service) pentru a primi si trimite mesaje multimedia. Telefonul are incorporate si 40 de melodii polifonice.



"Am ales Siemens Communications ca partener exclusiv in zona de comunicatii deoarece compania ofera solutii inovatoare, dar si implicare pe termen lung in tot ceea ce presupune productia de telefoane mobile cu optiunea de a fi conectate la o antena exterioara", a declarat Stephan Wolfsried, director de dezvoltare al departamentului Echipamente Electrice/Electronice si Echipamente de Rulare al DaimlerChrysler. "Gama de produse oferite de Siemens Communications se integreaza perfect in portofoliul nostru de vehicule", a mai spus el.



"Cu solutiile sale radio wireless de inalta calitate, Siemens adauga valoare automobilelor premium produse la Stuttgart", a spus si Thorsten Heins, membru al Consiliului Executiv al Siemens Communications Group. "Clientii Mercedes isi pot primi masinile in sistem ex-works gata echipate cu cea mai noua si mai performanta tehnologie Siemens".



Siemens Communications este cel mai mare grup din compania Siemens si este prezent in peste 160 de tari din intreaga lume. In anul fiscal 2003, incheiat la 30 septembrie 2003, grupul a inregistrat vanzari de aproximativ 17 miliarde de euro. Siemens Communications are aproximativ 60.000 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO