Business Hi-Tech

In competitie cu SAP si Oracle, WizRom propune companiilor doua noi produse de e-management

15.06.2001, 00:00 74



Compania romaneasca WizRom, unul dintre liderii autohtoni de solutii integrate de afaceri, a prezentat oficial la Bucuresti in fata a peste 200 de manageri doua noi produse: WizTop, destinat firmelor care se ocupa de vanzari, si WizPro, dedicat companiilor din sectorul productie.

Solutia WizTop permite mobilitatea agentilor de vanzari si colectarea rapida a datelor din piata in format digital.

Altfel spus, agentii de vanzari ai companiilor care dispun de WizPro folosesc un "terminal mobil" - ( Hand Held Computers - in sistem de operare WindowsCE 3./ Pocket PC), conectat la sistemul principal prin telefonul mobil, linie telefonica fixa sau prin Internet - si un pachet de software specializat.

Rezultatul inseamna reducerea semnificativa a timpului necesar pentru preluarea si livrarea comenzii, imbunatatirea recuperarii creditelor, precum si furnizarea in timp real a datelor de activitate.

Bazele de date ale sistemului (clienti/articole) pot creste nelimitat si pot spune oricarui utilizator al WizTop cam totul despre clienti (date generale, datorii neincasate, istoricul achizitiilor, termene de plata, discount-uri).

De asemenea, solutia WizTop permite colectarea informatiilor de marketing, analiza performantelor in vanzari, trimiterea de mesaje catre fiecare client sau agent de vanzari, emiterea de documente precum oferte de pret, comenzi, avize de expeditie sau retur, facturi si chitante.

Celalalt produs lansat in aceste zile, WizPro, este un pachet Enterprise Resource Planning si ofera o solutie integrata de management al intreprinderilor, indiferent de marime sau tip.

Solutia WizPro are functionalitati financiare, de marketing si vanzari, aprovizionare, gestiune a stocurilor, service, productie, rapoarte de management, toate intr-un sistem inchis.

Solutia este adaptata pietei romanesti, dar este capabila sa dea "raspunsuri" financiare si in limbaj international si sa proceseze tranzactii in diferite valute, inclusiv euro. WizPro dispune si de un modul care permite administrarea intregului personal al companiei.

"Oferim una dintre putinele solutii de business-management din Romania care poate fi folosita intr-o retea VPN ( Virtual Private Network)", a declarat pentru Ziarul Financiar Cristian Udrescu, directorul general al WizRom.

Anul trecut compania a avut o crestere a vanzarilor de 50-60% fata de 1999. In primele cinci luni ale acestui an, vanzarile Wizrom inregistreaza deja un plus de aproximativ 50% (calculat in dolari), iar Cristian Udrescu apreciaza ca cifra de afaceri pe 2001 se va situa undeva in jurul valorii de 3 milioane de dolari.

In cei noua ani de activitate, WizRom a strans aproximativ 1.000 de clienti si a eliberat 6-7 mii de licente pentru produsele sale.

Aproape 98% dintre clienti sunt firme private si dintre acestea jumatate sunt multinationale. Printre clientii WizRom figureaza: Policolor, Bayer Romania, ING Nederlanden, Kappa, Hotel Sofitel, Lafarge Procema, Best Foods, Tuborg etc.

"Conform International Data Corporation, pe piata romaneasca de profil suntem pe locul trei dupa SAP si Oracle", a spus Udrescu.

WizRom Software a fost infiintata in 1992 ca reprezentanta pentru Romania si Europa de Est a firmei WizSoft Inc. Israel. In prezent compania are trei filiale in Romania ( Brasov, Cluj, Timisoara) si cate o reprezentanta la Chisinau si Bratislava.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO