Business Hi-Tech

In 2025, acces la Internet pentru toti romanii

06.09.2004, 00:00 22

Pana in 2025, toti romanii vor avea acces la serviciile de comunicatii online, a declarat Adriana Ticau, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, in cadrul evenimentului "Orizont - 2025", unde a fost lansata Strategia de Dezvoltare Durabila a Romaniei.
De asemenea, in urmatorii douazeci de ani vor fi puse in functiune o retea de televiziune digitala terestra si una de radiodifuziune digitala, care urmeaza sa acopere 90% din populatia Romaniei.
"Pana in anul 2025 fiecare cetatean trebuie sa aiba acces la serviciile de comunicatii, trebuie sa existe o cultura digitala si antreprenoriala de care sa beneficieze investitorii dinamici", a precizat seful MCTI. Printre prioritati se numara si asigurarea accesului rapid si ieftin la Internet, continuarea procesului de securizare a retelelor, combaterea fraudelor in domeniul IT&C, precum si promovarea utilizarii cartelelor inteligente.
Avem nevoie de o infrastructura de comunicatii si tehnologia informatiei bine dezvoltata, sigura, de servicii publice disponibile si prin mijloace electronice, a spus Adriana Ticau. Pentru aceasta avem nevoie de un sector privat puternic" a adaugat ea.
MCTI vizeaza infiintarea de centre publice de acces la resurse Internet si multimedia, dar continua procesul de pregatire a resurselor umane in domeniul IT&C, la toate nivelurile. Pe termen lung, obiectivele de dezvoltare a sectorului comunicatiilor vizeaza integrarea completa a pietei nationale de comunicatii in Piata Interna a Uniunii Europene si cresterea rolului acestui sector in procesul de promovare si stimulare a dezvoltarii economice.
In plus, sectorul postal din Romania va continua sa se dezvolte, obiectivul strategic fiind atingerea stabilitatii economice si dezvoltarea sustinuta, prin furnizarea unor servicii postale de inalta calitate si la un pret accesibil, conform cerintelor europene si mondiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO