Business Hi-Tech

Imprimantele multifunctionale castiga teren

24.04.2003, 00:00 18

Imprimantele devin tot mai ieftine si chiar daca nu ai in buzunar decat 100 de euro poti sa-ti cumperi una destul de buna. Mai mult, in sectorul "imagine si imprimare", echipamentele multifunctionale castiga teren pe piata internationala, dar si in Romania.
Cam acestea ar fi tendintele care se manifesta in prezent pe piata echipamentelor de printing, a afirmat recent Vitaly Matyushenko, IPG Country Manager EEM la Hewlett-Packard, aflat intr-o vizita in Romania.
Tendintele se reflecta si in vanzarile pe care HP le-a avut in primul semestru din anul fiscal 2003. Astfel, in perioada 1 noiembrie 2002 - 30 aprilie 2003, HP a vandut in Romania de trei ori mai multe imprimante multifunctionale - de tip All in One, care reunesc sub aceeasi carcasa imprimanta, fax, copiator, scanner   - decat in aceeasi perioada a anului fiscal precedent. Valoarea unitatilor multifunctionale vandute este insa de patru ori mai mare.
"S-au vandut bine si imprimantele laser color. In semestrul intai al exercitiului fiscal actual am comercializat in Romania cu 40% mai multe unitati decat in urma cu un an", a mai spus Vitaly Matyushenko.
Una dintre reusitele in marketing pentru HP a fost programul Buy&Try, initiat in martie si derulat impreuna cu Flamingo Computers. Programul a avut drept rezultat comercializarea a 120 de echipamente multifunctionale PSC 2210 (imprimanta, fax, copiator, scanner). Orice utilizator care intra in program isi putea cumpara un astfel de echipament si, daca nu era multumit de calitatea lui il putea returna in maximum 30 de zile de la achizitionare, recuperand  banii dati pe aparat.
Din cele 120 de imprimante vandute doar una singura a fost returnata, au declarat oficialii HP Romania.
Tot in primul semestru al anului fiscal 2003, divizia imaging&printing de la HP a reusit sa incheie contracte importante cu Societe Generale, Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei si Camera Deputatilor.
"In 2002, HP Romania a castigat o cota de 49% din piata imprimantelor pe jet de cerneala, ca numar de unitati vandute si de 59% ca valoare a acestora", a declarat Vitaly Matyushenko.
La imprimantele laser, HP a avut o cota de aproape 65% ca numar de unitati vandute si 61% ca valoare.
Potrivit oficialilor HP, piata romaneasca a imprimantelor a fost in 2002 de 31,46 milioane de dolari iar numarul total al echipamentelor vandute s-a ridicat la 182.577 de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO