Business Hi-Tech

Importatorul Apple face standuri in cele mai mari malluri pentru a mari vanzarile

Importatorul Apple face standuri in cele mai mari malluri pentru a mari vanzarile
21.01.2008, 17:56 160

Integrated Romanian Informations Systems (I.R.I.S.), distribuitorul exclusiv al produselor Apple pe piata locala, intentioneaza sa extinda la nivel national conceptul de Apple Kiosk, vizand sa aiba cate un stand in principalele malluri din Romania in urmatorii doi-trei ani.
Apple Kiosk consta intr-un stand dedicat produselor Apple, cu personal specializat, in cadrul caruia consumatorii pot testa si achizitiona echipamentele companiei americane, de la accesorii pentru playerele iPod la calculatoarele MacBook sau iMac.
I.R.I.S. are in prezent trei astfel de standuri in Bucuresti, ce se gasesc in reteaua magazinelor Media Galaxy (Altex) din marile complexe comerciale precum Baneasa sau Unirea.
"In reteaua Media Galaxy din Bucuresti exista momentan trei Kiosk-uri si intentionam sa deschidem inca doua-trei in prima jumatate a acestui an", a declarat pentru ZF Valentin Ibanescu, directorul departamentului de retail al I.R.I.S.
"Conceptul de Apple Kiosk mai exista si in Iulius Mall din Cluj si Timisoara, iar in luna decembrie am inaugurat un stand in Constanta", a adaugat Ibanescu. Oficialul I.R.I.S. a precizat ca investitia initiala este relativ redusa (5.000 - 7.000 de euro) si consta in amenajarea unui spatiu de circa zece metri patrati si pregatirea personalului.
Potrivit reprezentantilor I.R.I.S., urmatoarea locatie pentru deschiderea unui Apple Kiosk este Bacau, iar in Bucuresti compania are in vedere magazinele Media Galaxy din Mall Plaza si Carrefour Orhideea.
"Conceptul a fost introdus in urma cu circa sase luni, iar in fiecare luna am constatat o crestere a vanzarilor. In general, Apple Kiosk creste foarte mult piata de retail, in acelasi timp cu vizibilitatea produselor noastre", a declarat Ibanescu, adaugand ca se asteapta ca magazinele in care exista un Apple Kiosk sa aiba vanzari de zece ori mai mari decat cele in care nu este prezent standul.
Ibanescu estimeaza ca I.R.I.S. isi va mentine ritmul obisnuit de dublare a afacerilor in 2008, iar conceptul Kiosk va contribui la atingerea acestui obiectiv. Anterior, Catalin Boaru, directorul de marketing si comunicare al I.R.I.S., a estimat ca cifra de afaceri a companiei va atinge 12 mil. euro in 2007.
"In urma lansarii conceptului de Apple Kiosk, castigul nu se observa numai pe partea de clienti; am reusit sa atragem si multi potentiali parteneri, firme sau investitori interesati sa dezvolte afaceri. Practic, in orice oras in care avem un Apple Kiosk exista potential pentru deschiderea unui magazin Premium Reseller (de tipul Noumax sau iStyle, fostul MacGallery - n. red)", a explicat Ibanescu.
"Adevaratul potential s-a vazut in momentul deschiderii standului din Timisoara, cand am primit cel putin cinci cereri de proiecte de magazine", a adaugat reprezentantul I.R.I.S.
In ceea ce priveste iStyle, Ibanescu a precizat ca al doilea magazin al companiei urmeaza a fi deschis la sfarsitul lunii februarie in noul mall ce se construieste in zona comerciala Baneasa. Investitia initiala este de aproximativ 40.000 de euro, suma ce include stocul initial de produse.
Magazine de tip Apple Premium Reseller exista deja in Bucuresti, Iasi, Galati, Cluj, Oradea si Brasov, iar Ibanescu estimeaza ca numarul acestora se va ridica la zece pana la sfarsitul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO