Business Hi-Tech

Îl cheamă Adrian Constantin şi cu doar cinci angajaţi a reuşit să aducă pe site-ul său 50 de milioane de vizitatori unici

Îl cheamă Adrian Constantin şi cu doar cinci angajaţi a reuşit să aducă pe site-ul său 50 de milioane de vizitatori unici

Autor: Adrian Voicu

07.12.2011, 18:17 4133

Este un motor de căutare, dar nu orice fel de motor de căutare, ci unul care caută fişierele video pe toate site-urile de pe internet. TV Links intră în categoria agregatoarelor video, reuşind să ruleze fişiere video de pe sute de site-uri, sau cum îi spune şi Adrian Constantin, este o "platformă hibrid de entertainment social".

Cu doar cinci angajaţi, Adrian Constantin a reuşit să aibă lunar 50 de milioane de vizitatori unici pe site-ul TV Links, site care oglindeşte perfect globalizarea: dezvoltatori din România, servere în Spania şi SUA prin Amazon şi utilizatori din SUA, Marea Britanie şi Canada.

TV Links indexează peste 2.000 de surse video, şi creşte în fiecare lună cu 20%, conform declaraţiilor făcute de Adrian Constantin, CEO-ul Interakt Media, compania cu sedii în Bucureşti şi Madrid care administrează site-ul.

Hibrid, pentru că site-ul nu se bazează doar pe motoarele de căutare, ci oferă mai multe tipuri de conţinut, inclusiv transmisiuni ale posturilor de televiziune. Iar entertainmentul este social deoarece, înainte de postarea fişierelor video acestea sunt vizionate şi indexate conform subiectului filmelor.

Site-ul oferă utilizatorilor din SUA ghiduri TV, anunţându-i din timp pe aceştia în momentul în care apar programe noi.

CEO-ul Interakt Media declară că afacerea a fost pornită cu proprii bani, fără investiţii din partea vreunui investitor străin, "devenind foarte profitabilă destul de repede".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO