Business Hi-Tech

iFactor, platformă destinată finanţării facturilor IMM-urilor, primeşte finanţare din partea fondului de investiţii ROCA X şi vizează extinderea pe patru pieţe noi în următorii doi ani

GALERIE FOTO: Cosmin Curticăpean, CEO şi cofondator iFactor şi Matei Dumitrescu, Senior Investment Partener ROCA X

GALERIE FOTO: Cosmin Curticăpean, CEO şi cofondator iFactor şi Matei Dumitrescu, Senior Investment Partener ROCA X

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.02.2021, 17:00 1100

Platforma iFactor, prin care antreprenorii de IMM-uri pot obţine finanţare prin licitarea facturilor emise cu plata la termen, urmează să primească o finanţare din partea fondului de investiţii ROCA X şi devine prima companie românească listată pe platforma europeană de equity crowdfunding Seedrs, din Londra.

„Avem o viziune comună, care ne propulsează în atingerea ţintelor noastre. Expertiza grupului Impetum, în special în zona de distress (prin CITR şi ROCA Investments) ne va ajuta nu doar să navigăm printre obstacolele care sunt prezente în drumul unui fintech care doreşte să scaleze rapid, dar în special în dezvoltarea produsului iFactor ca primă opţiune de finanţare a IMM-urilor aflate în zona de distress în urma crizei economice declanşate de COVID-19”, a spus Cosmin Curticăpean, CEO şi cofondator iFactor.

Reprezentanţii iFactor au transmis că strategia de atragere de investiţii a fost organizată sub forma unei sindicalizări care să compună atât investitori instituţionali din zona de early stage din Romania (ROCA X şi Smart Impact Capital), cât şi business angels şi investitori afiliaţi unor organizaţii precum TechAngels sau Transilvania Angels Network.

Runda curentă, condusă de fondul de investiţii ROCA X, va susţine dezvoltarea iFactor şi a serviciilor sale care oferă investitorilor privaţi din Europa posibilitatea tranzacţionării unei noi clase de active, iar în următorii doi ani compania îşi propune scalarea, pornind de la IMM-urile româneşti şi vizând extinderea pe pieţele din Marea Britanie, Germania, Austria şi Elveţia.

„Odată cu extinderea businessului iFactor în piaţa financiară, antreprenorii şi companiile mici şi mijlocii vor putea beneficia de acces rapid, cost-eficient şi transparent la lichiditate, permiţându-le acestora o dezvoltare rapidă, în ritmul dictat de pieţele tot mai dinamice în care activează IMM-urile.”

În plus, compania are mai multe module operaţionale în dezvoltare şi se va concentra pe optimizarea şi îmbunătăţirea produselor existente.

„Este prima companie românească de pe piaţa de finanţare alternativă care poate activa şi în zona de distress, ceea ce ne dă încredere că produsul va fi rapid adoptat şi scalat pe pieţele europene. Este un parteneriat win-win care se va materializa într-un mediu de business mai flexibil şi mai sănătos”, a spus Matei Dumitrescu, Senior Investment Partener ROCA X.

În perioada următoare, platforma iFactor îşi propune să îşi accelereze puterea de tracţiune pe piaţa din România şi să devină un jucător puternic, cu un produs viabil pe zona de factoring şi împrumuturi IMM pe piaţa din Marea Britanie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO